Gluténmentes földimandulás patkó Szafi Life speciális lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Hisztamin érzékenység esetén az alábbi recept egyes összetevői miatt nem ajánlott!
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Life speciális lisztkeverék (Szafi Life speciális lisztkeverék ITT!)
- 80 g Szafi Reform hántolt földimandula panír (Szafi Reform hántolt földimandula panír ITT!)
- 16 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 2 g Szafi Reform aszkorbinsav (Szafi Reform aszkorbinsav ITT!)
- 110 g olvasztott Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 100 g szobahőmérsékletű víz
- 4 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük bele a vizet, az olajat és fakanállal dolgozzuk össze.
Ezután fedjük le az edényt és 30 percre tegyük a hűtőbe.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre gyúrjuk át, és osszuk 17 egyenlő súlyú darabra. (A tészta nagyon kemény, de ahogy gyúrjuk, a kezünk melegétől lágyulni fog, könnyen formázhatóvá válik.)
A tésztadarabokból görgessünk kis gombócokat, majd sodorjunk belőlük 13.5 cm hosszú rudat.
Hajlítsuk patkó formára, tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire, és rakjuk a sütőbe.
Sütés:
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 22 perc.
Olajosmag tartalma miatt hisztamin-érzékenyeknek csak az egyéni tolerancia szint figyelembe vételével ajánlott fogyasztani!
TOVÁBBI SZAFI LIFE RECEPTEK ITT!
Bővebb információt, IDE KATTINTVA TALÁLTOK!
Update (Ti Készítettétek):
Heni mogyoróval és mandulával készítette, ezt írta fotójához:
“Mogyorós patkó.
Ez megint egy egyszerű, de nagyszerű süti! Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy a földimandula panírt darált törökmogyoróra és mandulára cseréltem.
Recept:
- 200 g Szafi Life speciális lisztkeverék
- 60 g darált törökmogyoró
- 20 g darált mandula
- 16 g Szafi Free ötszörös édesítő
- 2 g Szafi Reform himalaya só
- 2 g Szafi Reform szódabikarbóna
- 2 g Szafi Reform aszkorbinsav
- 110 g növényi margarin
- 100 g víz
- bambuszrostliszt a gyúráshoz
Először a száraz összetevőket összekevertem, majd elmorzsoltam benne a margarint, végül hozzá kevertem a vizet, majd fél órára hűtőbe tettem pihenni a masszát. A pihentetés után 17 db egyenlő részre osztottam a masszát és megformáztam őket. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem és előmelegített sütőben 200 fokon 22 percig sütöttem. Miután teljesen kihűltek, gőz fölött olvasztott étcsoki a mártottam őket.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!