Gluténmentes magvas ropogós tallérok
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék (Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék ITT!)
- 120 g magkeverék (len-, szezám-, napraforgó-, tökmag egyenlő arányú keveréke – 30-30 g) (magok, magkeverékek ITT!)
- 45 g Szafi Reform gluténmentes zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 6 g egész köménymag
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 10 g flakonos citromlé
- 50 g folyékony Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 100 g víz
- 8 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Elkészítés:
Keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és fakanállal dolgozzuk csomómentesre. (A massza híg lesz, de a felhasználásig össze fog állni.)
Ezután fedjük a le az edényt, és 20 percre rakjuk a hűtőbe.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre (morzsálódós lesz, de gyúrás közben, a kezünk melegétől könnyen kezelhetővé válik), gyúrjuk át és nyújtsuk 3 mm vastagra.
Szúrjuk ki 6,5 cm széles pogácsaszaggatóval.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újra, még a tészta elfogy.
Összesen 36 db lesz.
Rakjuk a kis korongokat sütőpapírral fedett tepsire, és tegyük a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 22 perc.
A 36 db ropogós súlya 319 g.
Beltartalmi értékei darabonkét/100 grammban:
Energia: | 45 Kcal | 506 Kcal |
Fehérje: | 1,3 g | 14,3 g |
Zsír: | 2,8 g | 31,8 g |
Szénhidrát: | 3,2 g | 35,5 g |
Rost: | 0,9 g | 10,4 g |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!