Gluténmentes, vegán gnocchi |
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 40 dkg vegyes gyökér zöldség : zellergumó, sárgarépa, fehérrépa, pasztinák stb, ami éppen van
- 3 dl víz (főzővíz) ízlés szerint sózva, fűszerezve
- 2 evőkanál kókuszzsír (Szafi Reform kókuszzsír ITT!)
- 20 dkg cassava gari dara (cassava gari dara ITT!)
- 10 dkg tápióka keményítő (tápióka keményítő ITT!)
- 2 dkg útifűmaghéj liszt (Szafi Reform útifűmaghéj ITT!)
- 2 evőkanál kókuszliszt (Szafi Reform kókuszliszt ITT!)
- 1 dkg bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna + evőkanál ecet kipezsegtetni
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat a szódabikarbóna kivételével egy tálba mértem, majd alaposan összekevertem.
A zöldségeket puhára főztem, sóztam, fűszereztem, majd még melegen simára turmixoltam. Rászórtam a lisztekre a szódabikarbónát, majd az ecettel kipezsegtettem és ráöntöttem az egész meleg turmixolt masszát, majd rákanalaztam a puha zsiradékot is.
Az egészet egybedolgoztam, kis bucikat formáztam, majd a bucikból hengereket, amikből két centis darabokat vágtam és villával díszítettem.
Kevés zsiradékot hevítettem különböző fűszerekkel és beleforgattam kifőzés után.
Csináltam rozmaringosat, oregánósat és petrezselymeset is.
TIPP:
Ha nincs szükség egyszerre ekkora adagra, akkor egy részét formázás után tegyük tálcára és úgy be a fagyasztóba. Ha már megfagytak, utána lehet zacskózva bepakolni a fagyasztóba.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!