Ti Küldtétek Recept
(A recept beküldője: Szathmáryné Vantara Klaudia)
Paleo farsangi „túrófánk” recept
Paleo farsangi fánk |
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 30 dkg totu (tojás túró) (ToTu ITT!)
- 2 tojás
- 1,5 dl víz
- 3 dkg kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- csipet só (Himalaya só ITT!)
- 6-8 dkg Szafi Reform eritrit (eritrit ITT!)
- ízlés szerin vanília, citromlé és héj
- 5 dkg Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 2,5 dkg Szafi Reform kókuszliszt (kókuszliszt ITT!)
- 2,5 dkg Szafi Reform nyílgyökérliszt (nyílgyökérliszt ITT!)
Elkészítés:
A lisztek kivételével minden egyebet homogénra turmixolunk.
Hozzákeverjük a lisztféléket és kis ideig pihentetjük. Vizes kézzel vagy kanállal nagyobb gombócokat formázunk, melyeket sütőpapírra pakolunk.
Kicsit lelapítjuk és a fakanál végének (vagy másnak) a segítségével a közepébe mélyedést készítünk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, 40-45 perc alatt barnára sütjük a fánkokat. Sütés előtt lefújtam nullkalóriás olajspray-vel.
Tápérték darabonként:
– 39,4 kalória
– 4,81 gramm fehérje
– 1,87 gramm ch
– 1,43 gramm zsír
Klaudia receptjét az oldalán az Ötösfogatunk mindennapjai blogon is megtaláljátok!
H Nikitől kaptuk:
„Elkészítettem én is az extra diétás farsangi fánkot. Ízre és állagra is jobb lett, mint a sütőben sült túrófánk, amit búzaliszt alapú liszttel készítettem. Mivel én totu helyett túróval csináltam és víz helyett kókusztejet használtam, ezért nem tettem plusz kókuszkrémet. Nagyon finom, puha lett a tésztája! 🙂 Máskor is el fogom készíteni! :)”
Farsangi fánk |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!