Rizstejszín |
A rizstejszín ugyanúgy készült, mint a zabtejszín, csak zab helyett jázmin rizst (ezt használtam) és útifűmaghéjliszt helyett 2 evőkanál tápióka keményítőt (Szafi Reform tápiókakeményítő ITT!) használtam.
Zabtejszín recept: ITT!!!Az őrleményből fahéjas-almás muffin készült:
Tejmentes, tojásmentes és gluténmentes fahéjas-alma muffin, hozzáadott zsír és hozzáadott cukor nélkül!
Hozzávalók:
- 3 kis alma (megpucolva, lereszelve)
- 3 ek. rizsőrlemény (ami a rizstejszínből
hátra maradt) - 1 dl rizstejszín
- 12 ek. zsírtalanított mandula liszt (Szafi Reform zsírtalanított mandulaliszt ITT!)
- 1 ek. (12-szeres erősségű) folyékony édesítő
- 1 csipet szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 csipet fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
Elkészítés:
A hozzávalókat jó alaposan kikeverjük (legjobb turmixgépben, vagy aprítógépben), majd nagy méretű szilikonos muffin formába kanalazzuk a sűrű masszát.
180 fokon légkeveréses funkción 25 perc alatt készre sütjük.
6 nagyméretű muffin lett belőle.
180 fokon légkeveréses funkción 25 perc alatt készre sütjük.
6 nagyméretű muffin lett belőle.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!