Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kakaós ribizlis muffin
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Hozzávalók 5 darab muffinhoz:
- 20 g Szafi Reform instant kakaós pudingpor (Szafi Reform instant kakaós pudingpor ITT!)
- 15 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 db tojás (héj nélkül 116 g)
- 4 g rumaroma (rumaroma ITT!)
- 50 g folyékony Szafi Reform kókuszzsír (Szafi Reform kókuszzsír ITT!)
- 21 g fagyasztott ribizli a sütés előtti szóráshoz
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Ezután, osszuk el a masszát a szilikon formába, szórjuk a tetejükre a ribizlit és tegyük a sütőbe.
Sütés:
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 25-28 perc.
A 5 db muffin súlya 212 g.
Átlagos tápérték | 100 grammban | 1 adagban (1 db, 42 grammos muffinban): |
Energia: | 353 Kcal* | 148 Kcal* |
Zsír:
|
30,6 g
2,7 g |
12,9 g
1,1 g |
Szénhidrát:
|
15,6 g**
1,1 g 9,4 g |
6,5 g**
0,5 g 4 g |
Rost: | 6,4 g | 2,7 g |
Fehérje: | 10 g | 4,2 g |
Só: | 1,17 g | 0,49 g |
*Rosttal együtt számított energia.
A rost nélkül számított kalória tartalom: 340 kcal/100 g, 143 kcal/adag.
** tartalmazza a poliolokat is.
Szénhidrát tartalom poliolok nélkül: 6,1/100 g, 2,6 g/adag.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Az adagra megadott értékek a javasolt receptúrára és adagra vonatkoznak.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!