Hozzávalók (20 sajtos rúdhoz):
- 60 g Szafi Reform kókuszliszt vagy mandulaliszt (ezt használtam)
- 60 g Szafi Reform nyílgyökérliszt (ezt használtam)
- 1 tk. Szafi Reform fokhagymapor (ezt használtam)
- só ízlés szerint
- 1/4 tk. szódabikarbóna (ezt használtam)+ pár csepp 100%-os bio citromlé (ezt használtam)
- 45 g cocomas (ezt használtam)
- 35 g Szafi Reform kókuszolaj (ezt használtam)
- 1 tojás
- 6 cl víz (2 cseppel több, mint fél dl. 😀 )
- 50 g zsírszegény sajt a tetejére (aki nem eszik sajtot annak magok – magok, magkeverékek ITT!)
1 darab kalóriaértéke: 54 kcalNem paleo, szénhidrát-csökkentett sajtos rúd recept itt: fitnesz sajtos rúd.
Update:
Gárgyán Heni is megsütötte és ezt írta róla: „Az íze valami mennyei. Ezt egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia, annyira finom. Örülök, hogy elkészítettem ezt is. Már jó pár recepted kipróbáltam, és még egyben sem kellett csalódnom. Mindegyik tökéletesen sikerült, mint ahogyan ez is. Biztos vagyok benne, hogy még sokszor el fogom készíteni itthon. Köszönöm. :)”
Schrancz Timi szintén elkészítette: „Nekem ilyen lett a sajtos rúd recept, rúd helyett formákkal. Nagyon nagyon fincsi, tuti máskor is elkészítem.”
Paleo sajtos/magos aprósüti |
Gáborján Rita is elkészítette a paleo sajtos rudat, és ezt írta róla: „Issssteni! Ez az első ami hasonlít a „régi dolgokra „Megcsináltam trappista sajttal meg füstölt sajttal. A füstölt sajtos az jobban ízlik. Lassan egy éve paleozok, de a sajtot azt nem vetem meg.”
Paleo sajtos rúd |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szaffi!
Elkészítettem a sajtos rudat a recept alapján, ám amikor kimértem és elkevertem a hozzávalókat, egy híg (nokedliszerű) masszát kaptam. A recept szerint gyúrható tésztát kellett volna kapni, nekem ez nem sikerült. ( 6 dkg mandulalisztet használtam 6 dkg nyílgyökérliszt mellett). Azért, hogy mentsem a menthetőt, hozzáadtam több kanál lisztet a gyúrhatóság elérése érdekében és úgy sütöttem ki. Mi lehetett a gond?
Szia 🙂
zsírtalanított mandulalisztet használtál?
nem lehet, hogy véletlenül 6 dl. vizet adtál hozzá?
Szia!
Igen, zsírtalanított volt a mandulaliszt, a vizet egy pici kancsóban mértem ki pontosan, nem is férne bele 6 dl víz:) , de valami biztosan nem stimmelt!!
Egyébként nagyon szeretem a receptjeidet, sajnáltam, hogy nem jött össze elsőre ez a rudacska!
További nagyon nagyon sok sikert kívánok Neked!!!
Üdvözlettel, egy kedvelőd 🙂
Sajnálom, hogy nem sikerült 🙁 sajnos már tippem sincs több, hogy mi lehetett a gond. 🙂
Legyen neked is nagyon szép napod! 🙂
És köszönöm a jókívánságot! 🙂