Paleo rakott cukkini |
Íme, egy újabb paleo recept ebédre: rakott cukkini (rakott krumpli helyett)
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
- 340 g cukkini
- 5 M-es főtt tojás (270 g)
- 95 g kolbász
- 120 g házi totu tejföl (házi totu tejföl recept ITT! vagy bolti totukrém + 10 g kókuszolaj + csipet só + ízlés szerint citromlé összeturmixolva)
Elkészítés:
A cukkinit karikára vágtam, picit megsóztam.
A kolbászt szintén felkarikáztam, majd serpenyőben megsütöttem.
A tojást megfőztem, majd felkarikáztam.
Jénai aljára került a cukkini, rá a kolbász fele + a kisült zsírjának a felét
is rálocsoltam, erre jött a tojás fele, majd meglocsoltam totu tejföllel.
is rálocsoltam, erre jött a tojás fele, majd meglocsoltam totu tejföllel.
Ezután újra cukkini, kolbász + zsírja, tojás és végül totu tejföl.
180 fokon 40 percig sütöttem lefedve.
Tápérték (100 g-ban):
- kcal: 151 kcal
- fehérje: 10 g
- szénhidrát: 1.9 g
- zsír: 11 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Annak ellenére, hogy már évek óta odafigyelek a bevitt ételekre, a rakott krumpli mindig is nagy kedvencek közé tartozott. Ezért, kicsit szkeptikus voltam a recepttel kapcsolatban, de mivel annyira csábító volt a fotó róla, kipróbáltam. Isteni! Puha cukkini, karakteres kolbásszal és a főtt tojással egyszerű de nagyszerű diétás változat. Csak ajánlani tudom! 🙂
Sziasztok! Azok felé intézem a kérdést, akik már elkészítették: a cukkini nem ereszt sok levet sütés közben? A sózás után persze kiadja a leve nagy részét, mielőtt a jénai tálba kerül, de én mindig egy kicsit elő is szoktam sütni ("Kérget" sütök rá magas hőfokon, grill serpenyőben), mert különben sütés közben folyton le kell öntenem a levet róla.
A cukkini nem eresztett tul sok levet?
En mar probaltam es nekem tocsogott a vizben…:(
Persze isteni volt igy is.
Nekem nagyon keveset engedett de asansiseeit fent írja a megoldást 🙂
Sziasztok!
A cukkinit felvágás után be kell sózni, és 5-10 percig állni hagyni,így fogja kiereszteni a feleslefes levét. Csak ügyesen!