Élesztőmentes, zabpelyhes zsemle vagy bagett recept (gluténmentes verzióban is)

Zabpelyhes zsemle

Reggelire élesztőmentes, olcsó zabpelyhes bagett / zabpelyhes zsemle recept Lídiától smile hangulatjel

Hozzávalók:
Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

10 db-ra osztva 1 db (így mini zsemléket kapunk, oszthatjuk 6-8 nagyobb darabra is):

  • 130 kalória
  • 21 g ch
  • 7,2 g fehérje
  • 2,5 g zsír
Zabpelyhes bagett

Update:

Klár-Krisztin Noéminek ilyen gyönyörűszép lett a zabos bagett:

Zabos bagett

Szili Kitti is küldött képet a zabpelyhes zsemléről:

“Ma először készítettem el a zabpelyhes zsemlét, mellette pedig házi készítésű nutella van a pohárban. A zsemlét laktózmentes túróval sütöttem, és így is nagyon finom lett, köszi a receptet! A nutellához magas kakaó tartalmú (70%) csokit használtam. Kicsit tovább tartott a mogyoró turmixolása, mint számítottam rá, de elégedett lettem az eredménnyel.”

Zabpelyhes zsemle házi mogyorókrémmel

Házi mogyorókrém receptet pedig itt találtok: mogyorókrém házilag!

Skita Anita is küldött képet a zabpelyhes bagettről:

“Elkészítettem a Lídia féle zabpehelyhes bagettet. Nagyon-nagyon finom. Még soha nem használtam zabpelyhet, de nagyon ízlett, úgyhogy visszatérő vendég lesz nálam… smile hangulatjel

Zabpelyhes bagett

Bodnár Éva padlizsánkrémmel tálalta a zabpelyhes bagettet:

padlizsankrem-zabpelyhes-bagett

Zabpelyhes bagett padlizsánkrémmel

Marczali Adrienntől, Moser Krisztinától és K. Evelintől is kaptunk képet a zabos zsemléről. Nekik ilyen lett:

Túrós zabos zsemle
@eat.clean.and.be.happy élesztőmentes, zabpelyhes bagettje az Instagramról:
Élesztőmentes, zabpelyhes bagett

Kata is elkészítette, az Instagramra ő töltötte fel ezt a fotót:
@zabkarika• :” Elcsomagolásra készen az uzsonna (ez nem mind egyszerre) Szafi Fitt élesztőmentes zabpelyhes zsemlék. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészülnek, és nagyon laktatóak.” (forrás: Instagram, ‪#‎szafifitt‬ hashtag)

Élesztőmentes, zabpelyhes szendvics

Bernadett zabos zsemléje az Instráról:

“Tegnap amikor megsütöttem a mini zsömiket már tudtam is mit fogok enni ma reggelire a hambi husit szinten én csináltam pulyka darált husiból tele salival és egy kis cukormentes ketchuppal ” (@bright_breathe)

Zabos zsemle

 

Annamária is elkészítette a zabpelyhes zsemlét:

“Ez is az egyik nagy kedvencem! Én még szoktam beletenni 1 evőkanál chia magot és 1 evőkanál lenmagot !!! Isteni finom!”

Zabpelyhes zsemle

Ezt a képet Nyitrayné Bakos Annamária készítette:
“Elkészült a heti kifli és zsemle adagunk 🙂 Imádjuk!”

–> Szénhidrátcsökkentett cukkinis – hagymás habkönnyű paleo zsemle (3 gramm szénhidrát!) RECEPT ITT!
–> Szafi Fitt szénhidrátcsökkentett vajas patkó vagy kifli (1,6 g ch!)RECEPT ITT!

Szafi Fitt kiflik és zsemlék

Szafi Fitt kiflik és zsemlék

Nyitrayné Bakos Annamária minden héten megsüti az élesztőmentes zabpelyhes zsemlét, nagyon szereti:

Zabpelyhes túrós zsemle

Zabpelyhes túrós zsemle

Zabpelyhes túrós zsemle

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

32 hozzászólás

  1. Túró helyett esetleg lehetne valami más?

  2. Szia, apró szemű zbpelyhet le kell darálni vagy simán adjam hozzá?

  3. Szia Szafi,
    Megsütöttem a zsemlét, gyönyörű, finom, de nagyon sűrű, tömény. A zabpehely egy részét dw lisztre cseréltem, mert cukorbeteg gyermeknek készült. Mit tennél? Több vìzzel készítsem, vagy esetleg kicserélhetem a sütőport szódabikarbónára? Nagyon köszönöm előre is!!!

  4. Nagyon hálás vagyok a receptért. 🙂 Ma kiprobáltam és nagyon finom!!! 🙂

  5. Kedves Szafi!
    Meddig marad friss a zsemle? Nem szárad ki gyorsan?
    Üdv:
    Lia

  6. Szia! Ma elkészítettem a zsemléket, de nem volt itthon túróm, ezért helyette natúr joghurtot használtam és így is nagyon finom, puha tésztájú lett! Köszi a receptet 🙂

  7. Kedves Szafi! Nem szoktam kommentelni, de koszonet ezert a receptert! Eldurrant az agyam a boltban a sok adalekanyagos, muanyag pekarutol, sokszor az egeszseges(nek hitt) se olyan franko… Emlekeztem, h korabban mar megtalaltam ezt a receptet, szoval ugy dontottem kiprobalom. Egyszer elkeszitettem mar es szerinten meg soxor fogom 🙂

  8. Szia. Nekem sajnos nem légkeveréses a sütőm. Így van esély rá hogy sikerül megsütni?

  9. szia gondolom sovány túrót használsz?

  10. Szia,

    Zabpehelylisztet is lehet használni?

  11. Sziasztok. Kipróbáltam a receptet, nagyon finom lett, várakozáson felüli. Azonban nekem nagyon tömény, hogyan tudnám egy kicsit lágyabbá tenni a tésztát?

  12. Szia egy olyan kérdésem lenne hogy kell e pihentetni sütés előtt? Tetejére kell e vizet spriccelni sütéskor? Alsó -felső sütésnél mennyi a hőfok, idő?

  13. Szia alsó -felső sütésnél mennyi idő és hány fok? Kell pihentetni sütés előtt? Nem kell lespriccelni a tetejét vízzel? Remélem sikerül a zsömle mert egyszer próbáltam zabpelyheset, az kemény lett 🙂

  14. Szia Szafi! Eddig nem találtam fogamra való kenyérhelyettesítőt, de ebből minden héten készül 1 adag. Gyors, egyszerű, FINOM. Imádom 🙂

  15. Készítettem már natúr joghurttal, kefírrel. Mindegyik nagyon finom lett. Ja, és a legjobb, hogy fagyasztható, kiolvadás után az állaga nem változik. Nekem hiányzott a ropogós kenyérhéj érzés, és ebben az is megvan. Nagyon finom, gratulálok a recepthez! 🙂

  16. De ti mit csináltok a megmaradt tojássárgájával?van olyan süti recept amibe csak az kell?

    • Ea tojássárgát fagyaszd le és ird rá, hogy hány db.
      Nagyon jól fog jönni pl, ha húst rántasz, rántottát készitesz ( bundás kenyeret) vagy sütsz a családnak.

  17. Sziasztok, én is megcsináltam ma. nekem is sűrű lett, lehet, azért, mert én is daráltam egyet az apró szemű zabliszten. Nekem sűrűbb lett mint egy kelt tészta. És a sütési idő is jóval tovább tartott. 30 perc után kezdett színe lenni a tetejének. 50 percig sütöttem, és a közepe így is ragacsos maradt, be kellett dobnom a mikroba még 2 percig. Lehet, rossz a sütőm??? :/

  18. Megcsináltam én is de nekem nem sikerült, szerintem a nagy szemű zabpehely az valójában kicsi, mert nagyból durva tömény lett, mint egy müzli. Legközelebb zabliszttel és apró szemű zabpehelyel fogom készíteni és talán még több vízzel (a recept szerinti 2x mennyiséget tettem hozzá de így sem lett lágy a tészta). Még adok neki egy esélyt. Köszi a receptet!

  19. Én is joghurttal csináltam, és remekül sikerült! 🙂 lehet kiprobálom pizza tésztaként is 😉

  20. Sziasztok!
    Joghurtból illetve kefirből mennyit raktok bele?

  21. Sziasztok!
    Mennyi joghurtot illetve kefirt raktok a turo helyett?

  22. Én ugyanannyit tettem, mint túróból kellett volna, most sül, kiderül milyen lesz 🙂

  23. Megcsináltam finom lett,egy kicsit alakítottam rajta.
    Túró helyett tejföllel csináltam és vizet nem adtam hozzá,apró szemű zabpelyhet használtam amit még átdaráltam.
    Köszi a receptet????

  24. Nagyon finomra sikeredett!Hibátlan recept!Köszönöm!

  25. Sziasztok! A tojásfehérjét fel kell verni ? 😀 mert nekem nem sikerült, nem dagadt meg … nem tudom mi lehet a baj … párom állitja hogy biztosan fel kell verni a tojásfehérjét xd

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…