Zabpelyhes zsemle |
Reggelire élesztőmentes, olcsó zabpelyhes bagett / zabpelyhes zsemle recept Lídiától smile hangulatjel
- 3 tojásfehérje
- 5 g só (Himalaya só ITT!)
- 5 g sütőpor (sütőpor ITT!)
- 50 g víz (a tojások nagyságától függően, lehet hogy picit több vizet igényel a massza)
- 150 g túró
- 300 g nagyszemű zabpehely (durvára darálva) (M-es tojások esetén /90 g tojásfehérje/ elegendő 250 g durvára darált nagyszemű zabpehely!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
10 db-ra osztva 1 db (így mini zsemléket kapunk, oszthatjuk 6-8 nagyobb darabra is):
- 130 kalória
- 21 g ch
- 7,2 g fehérje
- 2,5 g zsír
Zabpelyhes bagett |
Update:
Klár-Krisztin Noéminek ilyen gyönyörűszép lett a zabos bagett:
Zabos bagett |
Szili Kitti is küldött képet a zabpelyhes zsemléről:
„Ma először készítettem el a zabpelyhes zsemlét, mellette pedig házi készítésű nutella van a pohárban. A zsemlét laktózmentes túróval sütöttem, és így is nagyon finom lett, köszi a receptet! A nutellához magas kakaó tartalmú (70%) csokit használtam. Kicsit tovább tartott a mogyoró turmixolása, mint számítottam rá, de elégedett lettem az eredménnyel.”
Zabpelyhes zsemle házi mogyorókrémmel |
Házi mogyorókrém receptet pedig itt találtok: mogyorókrém házilag!
Skita Anita is küldött képet a zabpelyhes bagettről:
„Elkészítettem a Lídia féle zabpehelyhes bagettet. Nagyon-nagyon finom. Még soha nem használtam zabpelyhet, de nagyon ízlett, úgyhogy visszatérő vendég lesz nálam… smile hangulatjel„
Zabpelyhes bagett |
Bodnár Éva padlizsánkrémmel tálalta a zabpelyhes bagettet:
Zabpelyhes bagett padlizsánkrémmel |
Marczali Adrienntől, Moser Krisztinától és K. Evelintől is kaptunk képet a zabos zsemléről. Nekik ilyen lett:
Túrós zabos zsemle |
Élesztőmentes, zabpelyhes bagett |
Kata is elkészítette, az Instagramra ő töltötte fel ezt a fotót:
@zabkarika• :” Elcsomagolásra készen az uzsonna (ez nem mind egyszerre) Szafi Reform élesztőmentes zabpelyhes zsemlék. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészülnek, és nagyon laktatóak.” (forrás: Instagram, #szafifitt hashtag)
Élesztőmentes, zabpelyhes szendvics |
Bernadett zabos zsemléje az Instráról:
„Tegnap amikor megsütöttem a mini zsömiket már tudtam is mit fogok enni ma reggelire a hambi husit szinten én csináltam pulyka darált husiból tele salival és egy kis cukormentes ketchuppal ” (@bright_breathe)
Zabos zsemle |
Annamária is elkészítette a zabpelyhes zsemlét:
„Ez is az egyik nagy kedvencem! Én még szoktam beletenni 1 evőkanál chia magot és 1 evőkanál lenmagot !!! Isteni finom!”
Zabpelyhes zsemle |
Ezt a képet Nyitrayné Bakos Annamária készítette:
„Elkészült a heti kifli és zsemle adagunk 🙂 Imádjuk!”
–> Szénhidrátcsökkentett cukkinis – hagymás habkönnyű paleo zsemle (3 gramm szénhidrát!) RECEPT ITT!
–> Szafi Reform szénhidrátcsökkentett vajas patkó vagy kifli (1,6 g ch!)RECEPT ITT!
Nyitrayné Bakos Annamária minden héten megsüti az élesztőmentes zabpelyhes zsemlét, nagyon szereti:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Túró helyett esetleg lehetne valami más?
Szia, apró szemű zbpelyhet le kell darálni vagy simán adjam hozzá?
nem kell ledarálni 🙂
Szia Szafi,
Megsütöttem a zsemlét, gyönyörű, finom, de nagyon sűrű, tömény. A zabpehely egy részét dw lisztre cseréltem, mert cukorbeteg gyermeknek készült. Mit tennél? Több vìzzel készítsem, vagy esetleg kicserélhetem a sütőport szódabikarbónára? Nagyon köszönöm előre is!!!
Sajnos nem tudom, mert még csak zabliszttel sütöttük meg. A túróval és tojásfehérjével van csökkentve a ch. érték, így cukorbetegek is ehetik.
Nagyon hálás vagyok a receptért. 🙂 Ma kiprobáltam és nagyon finom!!! 🙂
Kedves Szafi!
Meddig marad friss a zsemle? Nem szárad ki gyorsan?
Üdv:
Lia
Szia! Ma elkészítettem a zsemléket, de nem volt itthon túróm, ezért helyette natúr joghurtot használtam és így is nagyon finom, puha tésztájú lett! Köszi a receptet 🙂
Kedves Szafi! Nem szoktam kommentelni, de koszonet ezert a receptert! Eldurrant az agyam a boltban a sok adalekanyagos, muanyag pekarutol, sokszor az egeszseges(nek hitt) se olyan franko… Emlekeztem, h korabban mar megtalaltam ezt a receptet, szoval ugy dontottem kiprobalom. Egyszer elkeszitettem mar es szerinten meg soxor fogom 🙂
Nagyon örülök, hogy ízlik nektek 🙂
Szia. Nekem sajnos nem légkeveréses a sütőm. Így van esély rá hogy sikerül megsütni?
Úgy valószínűleg kb. 10 perccel tovább kell sütni.
Köszönöm szépen. 🙂
szia gondolom sovány túrót használsz?
Szia,
Zabpehelylisztet is lehet használni?
Sziasztok. Kipróbáltam a receptet, nagyon finom lett, várakozáson felüli. Azonban nekem nagyon tömény, hogyan tudnám egy kicsit lágyabbá tenni a tésztát?
Szia egy olyan kérdésem lenne hogy kell e pihentetni sütés előtt? Tetejére kell e vizet spriccelni sütéskor? Alsó -felső sütésnél mennyi a hőfok, idő?
Szia alsó -felső sütésnél mennyi idő és hány fok? Kell pihentetni sütés előtt? Nem kell lespriccelni a tetejét vízzel? Remélem sikerül a zsömle mert egyszer próbáltam zabpelyheset, az kemény lett 🙂
Szia Szafi! Eddig nem találtam fogamra való kenyérhelyettesítőt, de ebből minden héten készül 1 adag. Gyors, egyszerű, FINOM. Imádom 🙂
Készítettem már natúr joghurttal, kefírrel. Mindegyik nagyon finom lett. Ja, és a legjobb, hogy fagyasztható, kiolvadás után az állaga nem változik. Nekem hiányzott a ropogós kenyérhéj érzés, és ebben az is megvan. Nagyon finom, gratulálok a recepthez! 🙂
De ti mit csináltok a megmaradt tojássárgájával?van olyan süti recept amibe csak az kell?
Ea tojássárgát fagyaszd le és ird rá, hogy hány db.
Nagyon jól fog jönni pl, ha húst rántasz, rántottát készitesz ( bundás kenyeret) vagy sütsz a családnak.
Sziasztok, én is megcsináltam ma. nekem is sűrű lett, lehet, azért, mert én is daráltam egyet az apró szemű zabliszten. Nekem sűrűbb lett mint egy kelt tészta. És a sütési idő is jóval tovább tartott. 30 perc után kezdett színe lenni a tetejének. 50 percig sütöttem, és a közepe így is ragacsos maradt, be kellett dobnom a mikroba még 2 percig. Lehet, rossz a sütőm??? :/
Megcsináltam én is de nekem nem sikerült, szerintem a nagy szemű zabpehely az valójában kicsi, mert nagyból durva tömény lett, mint egy müzli. Legközelebb zabliszttel és apró szemű zabpehelyel fogom készíteni és talán még több vízzel (a recept szerinti 2x mennyiséget tettem hozzá de így sem lett lágy a tészta). Még adok neki egy esélyt. Köszi a receptet!
Én is joghurttal csináltam, és remekül sikerült! 🙂 lehet kiprobálom pizza tésztaként is 😉
Sziasztok!
Joghurtból illetve kefirből mennyit raktok bele?
Sziasztok!
Mennyi joghurtot illetve kefirt raktok a turo helyett?
Én ugyanannyit tettem, mint túróból kellett volna, most sül, kiderül milyen lesz 🙂
Megcsináltam finom lett,egy kicsit alakítottam rajta.
Túró helyett tejföllel csináltam és vizet nem adtam hozzá,apró szemű zabpelyhet használtam amit még átdaráltam.
Köszi a receptet????
Nagyon finomra sikeredett!Hibátlan recept!Köszönöm!
Sziasztok! A tojásfehérjét fel kell verni ? 😀 mert nekem nem sikerült, nem dagadt meg … nem tudom mi lehet a baj … párom állitja hogy biztosan fel kell verni a tojásfehérjét xd
nem kell felverni, de ez jóval tömörebb zsemle, mint a bolti.
Nagyon finom lett!!! ????
Sziasztok! Elkészítettem. Sajnos az enyém ugyanakkora maradt, mint sütés előtt, pedig mindent úgy csináltam, mint írva vagyon. 🙁
Megsütöttem pontosan úgy, ahogy a receptben le van írva. Nagyon szuper, finom lett. Köszönet a receptért.
Múlthéten bukkantam erre a receptre, ma reggel el is készítettem. Nagyon egyszerű, nagyon finom és szuper laktató. Szerintem ezen fogok élni 😂