Szafi Reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett
galuska lisztkeverékből paleo gnocchi receptek
A tészta nagyon jó állagú, mellékízmentes, nyersen könnyen lehet kezelni.
Formázáskor nem ragadnak, vágás után nem tapadnak össze.
Főzés közben nem tapadnak egymáshoz, a főzővíz nem lesz nyálkás vagy habos!
Az átsütéskor szépen megbarnulnak és jó kis kéreg keletkezik rajta.
Édesburgonyás paleo gnocchi hozzávalói (280 grammhoz):
- 100 g főtt, tört édesburgonya langyosra hűtve
- 100 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett galuska lisztkeverék (Szafi Reform szénhidrát-csökkentett galuska lisztkeverék ITT!)
- 4 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 db M-es tojás (52 g)
- + 6 g Szafi Reform galuska lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
- 1,5 l víz
- 3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Sütéshez:
- 5 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Sajtmártás hozzávalói:
- 150 g totu krém vagy kókuszjoghurt (totu krém recept ITT!) (kókuszjoghurt recept ITT!)
- 50 g víz
- 50 g Grana Padano (reszelt)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g. őrölt bors
- 10 g Szafi Reform bambuszrost liszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Gnocchi elkészítése:
- Morzsoljuk össze a lisztet az édesburgonyával és a sóval.
- Adjuk hozzá a tojást és gyúrjuk össze.
- Pihentessük a tésztát 5 percig.
- Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a (nagyon kevés kell, nem fog ragadni) és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
- Készítsünk belőlük kis gombócokat és nyújtsuk mindegyiket 20 cm hosszú rúddá.
- Vágjuk a rudakat 15 db- ra, majd villával lapítsuk ki. (főzés után is megmarad a villa nyoma benne 🙂 )
Gnocchi főzése:
- Forraljuk fel a vizet a sóval.
- Rakjuk bele az összes tésztát.
- Keverjük át és újraforrástól számítva, alacsony hőfokon főzzük kb. 5 percig. (A tészta rövid idő alatt feljön a víz felszínére és nagyra nő, emiatt nem tud ” megfordulni „, ezért néhányszor keverjük át a főzés ideje alatt.)
- A végén öntsük le róla a forró vizet és rakjuk rögtön hideg vízbe.
- Hagyjuk benne 1 percig majd szűrjük le.
- Melegítsünk fel a serpenyőt és kenjük ki az olaj felével.
- Rakjuk bele a fél adag kifőtt gnocchit és oldalanként, közepes hőfokon süssük 3 – 3 percig.
- A maradék tésztával ugyan így járjunk el.
Sajtszósz elkészítése:
- Tegyük egy kisebb edénybe a joghurtot.
- Öntsük hozzá a vizet és keverjük el benne.
- Ezután tegyük bele a sót, borsot, lisztet és a sajtot, majd alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben 5 percig főzzük. (ez idő alatt kissé be fog sűrűsödni)
Öntsük a mártást a tésztára és osszuk két adagra.
Beltartalmi értékei 100 g kész gnocchi-ban:
- Energia: 188 kcal-rosttal együtt számolva
- Fehérje: 6,1 g
- Zsír: 4,8 g
- Szénhidrát: 24,5 g
Aki tovább szeretné csökkentetni a szénhidrát tartalmát a gnocchinak, az édesburgonya helyett készítse el cukkinivel.
A tészta ez esetben is nagyon jó állagú, és mellékízmentes.
Cukkinis paleo gnocchi hozzávalói:
- 100 g főtt, botmixerrel pépesített, langyosra hűtött cukkini
- 100 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett, gluténmentes galuska lisztkeverék (Szafi Reform szénhidrát-csökkentett, gluténmentes galuska lisztkeverék ITT!)
- 4 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 db M-es tojás (52 g)
- + 6 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
- 1,5 l víz
- 3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Sütéshez:
- 5 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítése:
- Mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a sót és a cukkinit, majd kanállal keverjük őket össze.
- Üssük bele a tojást és gyúrjuk össze.
- Pihentessük a tésztát 5 percig.
- Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk (nagyon kevés kell, nem fog ragadni ) és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
- Készítsünk belőlük kis gombócokat és nyújtsuk mindegyiket 20 cm hosszú rúddá.
- Vágjuk a rudakat 15 db-ra, majd villával lapítsuk ki (főzés után is megmarad a villa nyoma benne 🙂 ).
Gnocchi főzése:
- Forraljuk fel a vizet a sóval.
- Rakjuk bele az összes tésztát.
- Keverjük át és újraforrástól számítva, alacsony hőfokon főzzük 4 percig. (a tészta rövid idő alatt feljön a víz felszínére )
- Közben néha keverjük át.
- A végén öntsük le róla a forró vizet és rakjuk rögtön hideg vízbe.
- Hagyjuk benne 1 percig majd szűrjük le.
- Melegítsünk fel a serpenyőt és kenjük ki az olaj felével.
- Rakjuk bele a fél adag kifőtt tésztát és oldalanként, közepes hőfokon süssük 3 – 3 percig.
- A maradék tésztával ugyan így járjunk el.
A gnocchi súlya kihűlve 276 g lett.
Gnocchi beltartalmi értékei 100 grammban:
- Energia: 173 kcal (rosttal együtt számolva)
- Fehérje: 6,3 g
- Zsír: 4,8 g
- Szénhidrát: 20 g
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek! 🙂
RECEPT 2.
Slimgastro Instagramon osztotta meg fotóját, ő így készített édesburgonyás gnocchit:
Bruschettás édesburgonyás gnocchi
Megmaradt egy kis adag fűszeres édesburgonyám, gondoltam bedolgozom gnocchinak, mivel kicsike adag volt a batáta, így főzés után nem lett olyan intenzív a színe, de remeköl felturbózta a tésztát.
Gnocchi hozzávalói:
- 70 g édesburgonya
- csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 tojás
- 100 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát-tartalmú galuska liszt (Szafi Reform szénhidrát-csökkentett galuska lisztkeverék ITT!)
- 70 g víz
Bruschetta hozzávalói:
- 150 g szilva paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vastag szelet lila hagyma
- bazsalikom
- só
A gnocchihoz volt maradék fűszeres sült édesburgonyám én azt használtam fel, de készítheted nyugodtan sima főtt édesburgonyával is a tésztát. A batátát a tojásokkal leturmixolom, hozzáadom a só és a vizet. Az egészet a szénhidrátcsökkentet liszthez keverem, vagy dagasztógéppel készítsd el vagy simán kézzel dolgozd ki alaposan.
Félre tettem fél órára, addig a tészta szépen összeállta nudli keménységűre. Vékony rudakat sodortam, feldaraboltam, villával lelapítottam a szélét. Sós vízben kifőztem, hideg vízzel leöblítettem.
A bruschetta minden hozzávalóját felaprítom, alaposan elkeverem, és a gnocchihoz keverem.”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett édesburgonyás gnocchi
Update (Ti Készítettétek):
Kinga gnocchit készített: „Házi cukkinis gnocchi és paradicsomszóssz, a jövő heti menümben biztosan lesz gnocchi, de lehet, hogy édesburgonyás?!”
Schreighart Ágnes cukkinis gnocchija sajtmártással:
Rácz Berta is tesztelte, neki ilyen lett:
Betti baconos petrezselymes rizstejszínes szósszal fogyasztotta:
„Sosem szerettem a hagyományos gnocchit. Most új értelmet nyert. „- írta Göncőné D Edina a kép mellé, Ő a cukkinis változatot készítette el.
Tóth Cynthia spenóttal és tejszínes szósszal készítette, iszonyat guszta és biztos nagyon finom volt!
„Nem ettem régebben igazi gnocchit, de ez valami mennyei!”-írta Visnyei Emese.
„Ez a tészta egy álom! Nagyon finom és könnyű vele dolgozni!”- írta a gnocchiról Ági.
Karmacsi Lilla is elkészítette:
@healthylife_erika Instagramra töltötte fel fotóját:
Novák Dóra is elkészítette és ezt írta fotójához: „Extra sajtos és krémes Szafi Reform galuska lisztkeverékkel készített csirkés gnocchi.”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gnocchi
„Ez brutál fincsi lett! Holnapi ebédünk: Szafi Reform édesburgonya gnocchi spárgamártással,medvehagym
Szafi Reform szénhidrtácsökkentett gnocchi
@healthylife_erika Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Reform paleo édesburgonyás gnocchi
” Ezt a receptet használtam csak édesburgonya helyett cukkinit tettem bele. Nagyjából 110 g lett a cukkini párolva (egy közepes cukkini nyersen)és ehhez 100 g free nokedli lisztet tettem. A szósz: paradicsomos, hagymás, bazsalikomos és egy pici parmezán.” -írta fotójához Kollár Zsuzsanna.
Szafi Reform gluténmentes gnocchi
„Imádom a spárgát és a spenótot is, így amikor szezonja van, töménytelen mennyiségben eszem őket, szinte minden fogásban valamilyen módon. A holnapi ebédemhez is, ürítsd ki a hűtőt elgondolással, minden egyedül árválkodó maradék zöldséget felhasználtam (spenót, gomba és spárga), nyakon öntöttem tejszínnel és ch csökkentett Szafi Reform édesburgonyás gnocchit készítettem mellé. Visszatérő fogás lesz, brutál finom és végtelen módon variálható.” -írta fotójához Bogi.
Szafi Reform gluténmentes édesburgonyás gnocchi
„A mai ebédem. A gnocchi is első próbálkozás. Cukkiniből és Szafi Reform galuska lisztből, mangalica zsíron pirítva. Sejtettem, hogy finom lesz. De a szósz!!! Na az igazi meglepetés! Rizstejszín, petrezselyem, só, Violife és tettem bele sörélesztő pelyhet, (kenyerekbe nagyon szeretjük). Abszolút füstölt sajt szósz íze lett! Nagyon fini!” -írta fotójához Kovács Flóra
Szafi Reform gluténmentes cukkinis gnocchi
@officialtottimi Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gnocchi
Magyar Tímea fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gnocchi
„Cukkinis gnocchi Szafi Reform galuska lisztkeverékből! Nagyon finom volt! Máskor kisebbeket fogok készíteni, mert elég ducik lettek, és mélyebb lesz a villa nyoma…A „sajtszószt” (RECEPT ITT!) én csináltam hozzá, de tejtermékeket sose látott! Szafi blogján van recept fent, én is az alapján készítettem, de nem főztem bele zöldséget. Csak só, bors, pici mustár, rizstejszín és sörélesztőpehely! És tényleg sajt íze van!!!! „- írta fotójához Borbély Adrienn
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Az át nem sütött gnocchikat le lehet fagyasztani?
A segítségedet előre is köszönöm,
Ági