Rakott tejfölös-zabos zöldbab
- 1-1,5 kg párolt zöldbab
- 4 adag kész Szafi Free fűszeres zabköret (Szafi Free fűszeres zabköret ITT!)
- 60 g zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!) (zabpehely ITT!)
- 80 dkg darált csirkemell
- 1 ek. Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár 12%-os tejföl (tejmentes tejföl-tipp: kókuszkrémet kikeverünk pici citromlével, és sóval. Kókuszkrém ITT!)
- Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- bors
- őrölt pirospaprika
- Szafi Reform 100%-os őrölt fokhagyma (Szafi Reform fokhagyma granulátum ITT!)
Elkészítés:
A zabköretet készítsük el a recept szerint. (RECEPT ITT!)
A zöldbabot pároljuk meg.
Az olajon a kockára vágott hagymát pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a csirkemellet és süssük fehéredésig, ezután fűszerezzük (pirospaprika, só, bors, fokhagyma), öntsük hozzá a tejfölt és keverjük el, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, és a tűzről lehúzva kicsit hagyjuk állni, hogy megpuhuljon.
Egy jénai aljára tesszük a párolt bab egy részét, majd a zabköret felét, erre jön a tejfölös darált hús egyik fele, majd újra bab, köret, hús és a tetejét még kenjük le tejföllel (vagy tejföl helyettesítővel).
(Én minden réteg közé szórtam egy kis őrölt borsot is.)
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 35 perc).
Update (Ti Készítettétek):
Vizler-Bokréta Veronika tesztelte a receptet, és ezt írta róla: „Rakott zöldbab Szafi Reform zabkörettel készítve! Annyit változtattam a recepten, hogy én csirkehús helyett sertés darált húst használtam, nagyon tuti lett és hihetetlen mennyire laktató!”
Rakott karfiol, Szafi Free gluténmentes fűszeres zabkörettel Balogh-Konkoly Fruzsinától:
Nyitrayné Bakos Annamária tesztelte, és ezt írta: „Szerintem aki eddig nem szerette a rakott zöldbabot az is IMÁDNI fogja!”
Patkos Dalma így készítette el: “Rakott kel, Szafi fűszeres zabkörettel.
Megfőztem a káposztát sós, Szafi Reform ételízesítős vízben.
Elkészítettem a darált húst, pici kókuszolajon hagymát pirítottam, ratettem a húst es 1 feldarabolt paradicsomot, sóztam, csipet ételízesítő, majd amikor kifehéredett a hús felontottem ket deci vízzel es készre főztem. Közben kifőztem 150 g rizst 150 g Szafi zabkörettel, végen a húst es a rizses zabköretet összekevertem.
Aztan tepsi aljára rétegeztem. Aljára ment a kész lecsöpogtetett kelkáposzta fele, rá a darált húsos rizses Szafi Free zabköret, aztán a kelkáposzta másik fele tetejére, erre 2 pohár natúr kokuszjoghurt (RECEPT ITT!), Violife növényi sajttal es sóval elkeverve.”
Ancika készítette: „Az illata valami csoda. Na de az íze! Isteni!
Isteni finom Szafi! Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk. Eddig nem nagyon csináltam, mert senki nem szerette, de ez csodás! Imádjuk! Kár lenne kihagyni!”
@zarin_fitt Instagramra töltötte fel ezt a képet a Szafi Free zabköretből készült rakott zöldbabról:
Kemecsei Éva is elkészítette a gluténmentes, tejmentes rakott zöldbabot, és szerinte is nagyon finom:
Horváth Andrea készítette: „Rakott brokkoli#szafifree fűszeres zabkörettel, vegán “tejföllel” (cocomas+só+citromlé) #violife sajttal, bébispenóttal. Isteni finom!”
„Ez annyira fini volt, hogy hiába ettük 3 napig, kár, hogy elfogyott…Rakott zöldbab, pulykahúsból, Szafi Free fűszeres zabkörettel.” -írta fotójához Varga Valéria.
Rakott zöldbab Szafi Free fűszeres zabköretből
Nyitrayné Bakos Annamária többször is elkészítette már:
Szafi Free gluténmentes rakott zöldbab
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Ma ez volt az ebéd, kisebb adagot készítettem, remekül sikerült, nagyon finom lett.