Puha, lukacsos, laza szerkezetű, mellékízmentes paleo totus, spenótos töltött kenyér
Nagyon, nagyon finom lett!
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Tészta hozzávalói:
- 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g almaecet (almaecet ITT!)
- 30 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 200 g víz
- 4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Töltelék hozzávalói:
- 110 g friss spenótlevél
- 1 lilahagyma (kockázva 91 g)
- 150 g totu (totu recept ITT!)
- 2-3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g Szafi Reform fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 1 g őrölt bors
- 100 g csirkemellsonka
- 1 db tojássárga (18 g)
- 6 g Szafi Reform útifűmaghéj (Szafi Reform útifűmaghéj ITT!)
- 5 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 12 g tojásfehérje
Először készítsük el a tölteléket:
A felkockázott hagymát pároljuk üvegesre az olajban, majd adjuk hozzá a spenótot és fonnyasszuk meg. (Ha sok víz maradna az edényben, magas hőmérsékleten, állandó kevergetés közben párologtassuk azt el.)
Ezután rakjuk bele a többi hozzávalót és keverjük össze.
Felhasználás előtt hűtsük ki.
Tészta elkészítése:
Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és fakanállal keverjük csomómentesre.
Pihentessük 10 percig.
Addig borítsunk le egy tepsit sütőpapírral és készítsük elő a tölteléket, valamint a kenéshez szükséges tojásfehérjét.
Ha letelt a pihentetési idő:
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk 2 egyenlő súlyú darabra.
Az egyik tésztából nyújtsunk egy 21 cm, a másikból egy 25 cm átmérőjű körlapot.
Rakjuk a kisebb lapot a tepsire és halmozzuk a tölteléket körben a szélére valamint a közepére egy nagyobb adagot.
Ezután fedjük be a nagyobb lappal, úgy, hogy a tészta teljesen rásimuljon a töltelékre, (középen és széleken is) majd nyomjuk össze és zárjuk le a széleit.
- Energia : 187 kcal (rosttal)
- Fehérje : 10,4 g
- Zsír : 7,9 g
- Szénhidrát : 13,6 g
Csak fél adag tésztát gyúrtam be, és miután kinyújtottam, megkentem 10 deka darált tepertővel.
Feltekertem, és kisebb háromszögekre vágtam. Tojással lekentem a tetejét, kevés reszelt sajtot szórtam rá, és megsütöttem. Nagyon finom lett!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!