Puha, lukacsos, laza szerkezetű, pillekönnyű, mellékízmentes almás párna recept
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Tészta hozzávalói (13 db.-hoz):
- 150 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 60 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 15 g frissen facsart citromlé
- 30 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 50 g cocomas (cocomas ITT!)
- 3 db M-es tojás (156 g)
- 1 db M- es tojássárga (18 g)
- 130 g víz
- + 6 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Töltelék hozzávalói:
- 2 db zöldalma (héjastól, kockázva 219 g)
- 25 g Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor (Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor ITT!)
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 2 g Szafi Reform őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 80 g víz
Sütés előtti kenéshez:
- 12 g tojásfehérje
Először készítsük el a tölteléket:
Mossuk meg és aprítsuk kis kockákra az almát.
Öntsük rá a vizet, adjuk hozzá az édesítőt és a fahéjat, majd pároljuk néhány percig. (Ne legyen teljesen puha, maradjon roppanós!)
Végük szórjuk bele a pudingport, keverjük csomómentesre és forraljuk fel.
Felhasználás előtt hűtsük ki. (Ha langyos már használhatjuk, de jobb ha teljesen kihűtjük!)
Míg hűl a töltelék készítsük el a tésztát:
Mérjük ki, majd külön edénybe keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és kézzel vagy robotgép spirálszárával dolgozzuk őket össze.
Pihentessük 15 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, készítsük elő a tojásfehérjét és a tölteléket.
Ha letelt a pihentetési idő:
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsunk belőle 7 -8 mm vastagra.
Vágjunk belőle 8 cm- es lapokat. (A leeső részeket addig gyúrjuk össze, szabjuk újból, míg az összes tészta elfogy.)
13 db-ot kell kapnunk.
A kis lapokat fordítsuk élére és a két szemben lévő sarok széleitől 1, 5 cm-es távolságban, 4,5 cm hosszan vágjuk át.
Rakjunk rá egy jó púpos teáskanál tölteléket, majd kenjük le a bevágott részeket tojásfehérjével.
Hajtsuk ellentétes irányba a kivágott tésztacsíkokat és nyomjuk az alsó laphoz, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Rakjuk őket a tepsire és kenjük le a tojásfehérjével. (Ezt sütés előtt ismételjük meg.)
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 42 perc.
Ha kész, vegyük le őket a tepsiről és rácson hűtsük ki.
A 13 db súlya kihűlve 646 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 109 kcal (rosttal)
- Fehérje: 3,3 g
- Zsír: 5,4 g
- Szénhidrát: 7,6 g
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
- Energia: 220 kcal (rosttal)
- Fehérje: 6,7 g
- Zsír: 10,9 g
- Szénhidrát: 15,3 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Rostkeverék nélkül is működik? Több olyan van (pl kalács) ami igen.