Paleo almás párnák, Szafi Reform gluténmentes szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverékből (gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes)

Puha, lukacsos, laza szerkezetű, pillekönnyű, mellékízmentes almás párna recept

A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!

Paleo almás párnák

 Tészta hozzávalói (13 db.-hoz):

Töltelék hozzávalói:

Sütés előtti kenéshez:
  • 12 g tojásfehérje
Először készítsük el a tölteléket:
Mossuk meg és aprítsuk kis kockákra az almát.
Öntsük rá a vizet, adjuk hozzá az édesítőt és a fahéjat, majd pároljuk néhány percig. (Ne legyen teljesen puha, maradjon roppanós!)
Végük szórjuk bele a pudingport, keverjük csomómentesre és forraljuk fel.
Felhasználás előtt hűtsük ki. (Ha langyos már használhatjuk, de jobb ha teljesen kihűtjük!)
Míg hűl a töltelék készítsük el a tésztát:
Mérjük ki, majd külön edénybe keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és kézzel vagy robotgép spirálszárával dolgozzuk őket össze.
Pihentessük 15 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, készítsük elő a tojásfehérjét és a tölteléket.
Ha letelt a pihentetési idő:
Lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsunk belőle 7 -8 mm vastagra.
Vágjunk belőle 8 cm- es lapokat. (A leeső részeket addig gyúrjuk össze, szabjuk újból, míg az összes tészta elfogy.)
13 db-ot kell kapnunk.
A kis lapokat fordítsuk élére és a két szemben lévő sarok széleitől 1, 5 cm-es távolságban, 4,5 cm hosszan vágjuk át.
Rakjunk rá egy jó púpos teáskanál tölteléket, majd kenjük le a bevágott részeket tojásfehérjével.
Hajtsuk ellentétes irányba a kivágott tésztacsíkokat és nyomjuk az alsó laphoz, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Rakjuk őket a tepsire és kenjük le a tojásfehérjével. (Ezt sütés előtt ismételjük meg.)
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 42 perc.
Ha kész, vegyük le őket a tepsiről és rácson hűtsük ki.
A 13 db súlya kihűlve 646 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
  • Energia: 109 kcal  (rosttal)
  • Fehérje: 3,3 g
  • Zsír: 5,4 g
  • Szénhidrát: 7,6 g
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
  • Energia: 220  kcal  (rosttal)
  • Fehérje: 6,7  g
  • Zsír: 10,9  g
  • Szénhidrát: 15,3  g
FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…