Naan kenyér recept zabpehelyből:
Hozzávalók:
- 10 g élesztő
- 3 g sütőpor
- 5 g só
- 140 g víz
- 80 g natúr joghurt (vagy kókuszkrém)
- 280 g zabpehely ledarálva/zabliszt (nem őröltem teljesen simára a nagyszemű zabpelyhet) (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!) (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 35 g búzasikér (búzasikér ITT!)
- fokhagyma (ízlés szerint, reszelve a tésztába, illetve megkenni a kisült kenyerek tetejét)
- kevés kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Az élesztőt feloldjuk a kéz meleg vízben, hozzáadjuk a sót, sütőport, natúr joghurtot, majd a ledarált zabpelyhet és a búzasikért is. Kenyértésztát gyúrunk belőle. Kb. fél órát kelesztjük, 8 felé szedjük, majd egyenként kinyújtjuk a lepénykenyérkéinket. Egy serpenyőben kókuszolajat melegítünk, majd fedő alatt (hogy ne száradjon ki) közepes lángon mindkét felét néhány perc alatt megsütjük a lepénykenyereknek.
Update (Ti Készítettétek):
Pintér Alexa tesztelte, és ezt írta róla: „Nagyon finom lett! A szósz isteni, a naan, mintha fehér lisztből készült volna! Mennyei, és nagyon laktató!”
Alexa Szafi Reform Indiai álom szószos csirkével fogyasztotta: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!