A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
- 1,2 kg kelkáposzta (akit puffaszt a kelkáposzta, készítheti brokkolival is, úgy is nagyon finom!)
- 60 g zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 80 dkg darált csirkemell
- 1 ek. Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy pohár 12%-os tejföl (tejmentes tejföl-tipp: kókuszkrémet kikeverünk pici citromlével, és sóval. Kókuszkrém ITT!)
- Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- bors
- őrölt pirospaprika
- Szafi Reform 100%-os őrölt fokhagyma (Szafi Reform fokhagyma granulátum ITT!)
- 2 dl víz
Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Az olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, lehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikát belekeverjük, felöntjük az 1 dl vízzel, és rátesszük a darált húst.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymával és puhára főzzük.
Hozzáadjuk a zabpelyhet és kicsit állni hagyjuk, hogy megpuhuljon benne.
Egy jénai aljára tesszük a megfőtt káposztaleveleket, ráöntjük a darált húst egyenletesen elosztva.
A tejföl (vagy tejföl helyettesítő) felét szétkenjük a húson.
(én minden réteg közé szórtam egy kis őrölt borsot)
A káposztalevelek másik felét a húsra tesszük és a maradék tejfölt elkenjük a tetején. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (kb. 35 perc).
BROKKOLIVAL KÉSZÍTVE:
->Szafi Free gluténmentes VEGÁN töltelékkel teli kakaós csiga RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!