Lekvár pár perc alatt |
Meggyes chia lekvár
Hozzávalók:
- 1 kg mirelit meggy
- Szafi Reform eritrit (ezt használtam)
- 5 g útifűmaghéj vagy darált chia mag (ezt használtam)
A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hűtőbe tesszük pár órára, ahol szépen be fog zselésedni.
Bármilyen friss és mirelit gyümölccsel működik!
Amennyiben nem nyers formában szeretnétek elkészíteni a lekvárt, így tudjátok elkészíteni:
- 350g fagyasztott málna
- 3 evőkanál Szafi Reform eritrit
- 4 teáskanál Szafi Reform chia mag (ezt ajánlom!)
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
Elkészítés:
Melegítsük fel egy kis serpenyőt, majd takarékra véve öntsük bele a málna és a citromlevet,
és főzzük néhány percig, amíg a málna meg nem puhul és pürés nem lesz, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az édesítőt és chia magot.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük át egy kis üvegbe.
Chia lekvár |
@eviree is elkészítette a házi chia málna lekvárt, neki ilyen lett:
Házi málna chia lekvár |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia Szaffi,
Érdeklődnék,hogy a főzés nélküli gyümölcspüré meddig áll el a hűtőben?
Gondolom van valami szavatossági idő ?
Mi a helyzet a főzött lekvár esetén ?
Előre is köszönöm válaszod 🙂