Barackrémes paleo muffin |
Szilikonos muffin formában készítünk muffin kosárkát a következőképpen (12 muffinhoz):
- 100 g Totu – tojásfehérje túró (ezt használtam) (nem paleozoknak: 80 g túróval helyettesíthető)
- 80 g Szafi Reform zsírtalanított kókuszliszt (ezt használtam)
- 2 tojás,
- 50 g víz,
- természetes édesítő ízlés szerint (természetes édesítőket itt találsz!!!),
- 50 g darált Diet Nuts natúr mandula (ezt használtam)
– Turmixgépben masszát készítünk a fenti hozzávalókból.
– A masszát szilikonos muffin formába nyomkodjuk, úgy hogy a közepén helyet hagyunk az őszibarack krémnek.
– 12 percig sütjük a tésztát (200 fokon), majd belekanalazzuk a krémet.
Őszibarackos krém:
- Totu (vagy túró),
- folyékony édesítő,
- héj nélküli magozott őszibarack,
- mézes sütemény fűszer (ezt használtam),
- pici kókuszreszelék (ezt használtam),
- útifűmaghéj turmixolva (ezt használtam).
Nem mértem, hogy miből mennyi, és nem is számít, kóstolgassátok, a lényeg, hogy finom legyen.
Egy dologra kell figyelni, hogy kb. 250 g krémhez adjunk 1,5 kiskanál útifűmaghéjat, majd a végén jó alaposan turmixoljuk össze (kb. 5 perc).
Fogyasztás előtt érdemes pár órát a hűtőben érlelni.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!