Póréhagymás sütőtök krémleves barna rizzsel |
Hozzávalók 4 személyre:
- 750 g sütőtök
- 4 póréhagyma
- 4 babérlevél
- 1 evőkanál apróra vágott rozmaring
- 100 g párolt barnarizs (ezt használtam) (pirított zabpehellyel, kókuszchipssel, puffasztott amaránttal helyettesíthető!)
- 4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- só
- szerecsendió
Elkészítés:
A rizs kivételével (azt külön készítjük) kb. 1 liter vízben 15-20 perc alatt megfőzzük a levest, majd összeturmixoljuk (a babérlevél kivételével). Ha a rozmaringot és póréhagymát megdinszteljük, akkor finomabb!
Megjegyzés:
Azóta növényi tejkészítőgépbe készítem, mindent belerakok és 20 perc múlva kész is.
A babérlevelet kihagyom és 1 ek. szőlőmagolajat adok hozzá.
Legutóbb kókuszchipssel készítettem (azt is a gépbe adagoltam) és nagyon nagyon finom lett, próbáljátok ki.
A növény tejkészítő gépről bővebben ITT!!!
RECEPT 2.
(A recept készítője Mile-Kovács Erika)
Zabpehelylisztes sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves Szafi Reform svéd ropogóssal
Mile-Kovács Erika Szafi Reform svéd ropogós kenyér (RECEPT ITT!) mellé készített sütőtökkrémlevest. Ő így készítette:
- 500 g sütőtök megtisztítva, felkockázva
- Szerecsendió
- Pici Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirág cukor, steviával (Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor ITT!)
- víz
Elkészítés:
Felkészítettem a levest a fent említett alapanyagokból. Amikor a sütőtök megpuhult, botmixerrel lepépesítettem majd egy tálba összekavartam
- 1 ek Szafi Reform zabpehelylisztet (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!) és
- 2 dl növényi tejszínt
Ezt hozzáadtam leveshez és egy pár percig főztem.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!