Karfiol „torta” |
– Egy kisebb fej karfiolt – egészben hagyva – sós, zöldséges vega mix keverékkel (nem paleozók 2 db tyúkhúsleves kockával) ízesített vízben félpuhára főzünk.
– Fél kg darált húshoz hozzákeverünk 1 tojást, 3 evőkanál paleo morzsát (amit darálhatunk jól kiszárított paleo zsömléből vagy kenyérből is), 2 marék diót ledarálva, 1 sörretket (vagy 1 nagyobb sárgarépát) lereszelve.
-Ízesítjük egy fej nagyon apróra összevágott vöröshagymával, 3 cikkely fokhagymával, himalája sóval, törött borssal.
(Nem paleozók a hagyományos áztatott szénhidrátszegény zsömlével lazíthatják a húst, elhagyva a darált diót és a sörretket).
– Egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsi közepébe kör alakban elrendezünk egy csomag bacon szalonnát, középre rakjuk a karfiolt és köréje rendezzük a fűszeres húsmasszát, jól rányomogatva a karfiolra. A szalonnával beborítjuk úgy, hogy a hosszabb részeket konyhai ollóval elvágjuk és ezzel pótoljuk a szalonnamentes hézagokat.
– Édesburgonyát (vagy zellert, paszternákot) vékony szeletekre vágunk, megsózunk, megszórjuk kevés kakukkfűvel és meglocsoljuk 1 evőkanál olvasztott libazsírral. Jól összeforgatjuk és a karfiol köré rendezzük.
– Az egészet befedjük fóliával és 180 fokon, légkeveréssel 50 percen át sütjük, majd a fóliát levéve, pirosra sütjük. Én szeretem a ropogós bacont, ezért kicsit sötétebbre sütöttem.
Jó sok házi savanyúsággal tálaljuk, de egy csokor aprított újhagymával is nagyon finom (én ezzel ettem).
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!