Hozzáadott cukormentes, házi sárgabaracklekvár |
- 2,5 kg megtisztított, kisebb darabokra vágott sárgabarack,
- fahéj (fahéj ITT!),
- 2 cs. Dr.Oetker Dzsemfix Szuper 3:1,
- ízlés szerint édesítőszer (a mennyisége attól függ, milyen édes a sárgabarack, főzés közben kóstolgattam, és így összesen kb. 25-30 dkg xilitet tettem bele) (cukorhelyettesítők ITT!)
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékba beleteszem a barackot, ízlés szerint fahéjat és édesítőszert szórok rá, beleteszem a két csomag dzsemfixet, majd a tasakon leírtak szerint felfőzöm. Első körben nem tettem rá édesítőt, főzés közben kóstolgattam, és adagoltam a xilitet.
Ebből a mennyiségből 1 db 7 dl-es, 1 db 4 dl-es és 5 db 3 dl-es üveg lekvár lett, azaz összesen kb. 25-26 dl lekvárral lehet számolni.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Csikós Gabi)
Hozzávalók:
- kb. 9 kg sárgabarack (magozott)
- 1 ek. Szafi Reorm aszkorbinsav (Szafi Reform aszkorbinsav ITT!)
- 500-575 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (a barack édességétől függ) (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
„Mivel én befőzőautomatában készítettem most könnyebb volt a dolgom. Nem kellett mellette álljak, 20-30 percenként néztem rá és kevertem meg. Nem bugyog, nem forr, olyan mintha csokit olvasztanék fel vízgőz felett. 2×120 percet főztem, a legmagasabb hőfokon. A 2. 120 perc felénél (60 percnél) tettem bele az aszkorbinsavat és az édesítőt. Az utolsó 10 percnél kezdtem el üvegekbe tölteni. Ahogy megteltek az üvegek sorba már tettem is bele a száraz dunsztba és abban hagytam teljesen kihűlni. Ez lehet 2 nap is. Aztán ahogy tetszik címkézhetjük, díszíthetjük az üvegeket.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!