Diós-szilvalekváros tekercs (paleo) |
A sütőt felmelegítjük 200 fokra, egy nagy méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Tészta:
- 1 db tojás
- 3 dl víz
- 6 evőkanál Szafi Reform paleo sütőliszt (paleo sütőliszt ITT!)
- 3 evőkanál eritrit (eritrit ITT!)
- 2 evőkanál olvadt kókuszsír (kókuszzsír ITT!)
- 4 evőkanál útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
Gyorsan, de alaposan összekeverjük. Az előkészített tepsibe öntjük, 20 percig sütjük.
Krém:
5-6 evőkanál házi szilvalekvár, 1 evőkanál olvadt kókuszzsír és annyi darált dió, hogy sűrű, de kenhető massza legyen.
Ha kihűl a tészta, lefejtjük róla a sütőpapírt, rákenjük a tölteléket, feltekerjük, szeletelés előtt kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Tálas Brigitől kaptuk:
„Elkészítettem Vasas Ildi tekercsét, csak én a paleo kakaós csiga krémjével töltöttem. Megmelegítettem picit a krémet, hogy megolvadjon a kristályos édesítő, aztán tettem bele kis kókuszlisztet, hogy sűrűbb legyen. smile hangulatjel„
Paleo tekercs |
Kakaós csiga krémje: recept ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia!
Ezt a piskótát nem kell melegen feltekerni nedves ruhába? Nem fog törni? Lejön a papírról?
Szia. Hány fokon és kb. hány cm-es tepsibe kell sütni a tésztát? Köszi