Hozzáadott cukormentes mogyorókrém |
- 250 g bokormogyoró / törökmogyoró
- 40 g zsírszegény holland kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 100 g xilit (xilit ITT!) vagy eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 csipet himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 8 mokkáskanál vaníliaesszencia (a vaníliaesszenciák között is van különbség, így ezt csak óvatosan adagold, kóstolgasd közben, hogy mennyire erős az aromája)
- 3 kiskanál kókuszzsír (Szafi Reform kókuszzsír ITT!)
- 10 ek. házi kókusztej (abból is inkább a zsírosabb részéből, én főként a föléről kanalaztam) (kókusztej házilag)
1. A mogyorót tepsin szétterítjük, 100 fokon sütőben picit megpirítjuk, majd a barna héját lesöndörgetjük róla.
2. Robotgépben 4-5 percig daráljuk a mogyorót, majd hozzáadjuk a kakaóport, a xilitet, a sót, majd újra összedaráljuk.
3. Hozzáadjuk a vaníliát, a kókusztejet és a kókuszzsírt, újra daráljuk pár percig, amíg jó krémes állagot nem kap.
4. Megkóstoljuk, majd ízlés szerint hígíthatjuk még kókusztejjel, vagy ha csokisabbat szeretnénk adhatunk hozzá még kakaóport.:)
Vegán kesudiós csokoládékrém
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
„60 g natúr kesudiót 160 fokos sütőben kb. 8 percig pirítottam.
Aprítógépbe tettem, adtam hozzá 2 evőkanál Szafi Reform kókuszolajat (Szafi Reform kókuszolaj ITT!), 2 kiskanál vaníliaaromát (vanília aroma ITT!), 5 db kimagozott Szafi Free medjool datolyát (Szafi Free medjool datolya ITT!), és krémesre aprítottam (1-2 perc).
Ezután adtam hozzá 2 evőkanál Szafi Reform kakaóport (Szafi Reform kakaópor ITT!), kb. 150 g kókusztejszínt, és összekevertem. Ha hígabban szereted, lazíthatod növényi tejjel. Nagyon fullos, nagyon krémes!”
Update (Ti Készítettétek):
Móricz Míra készítette most el ezt a pofon egyszerű, hozzáadott cukortól mentes, paleo-vegán „Nutella” receptet, Ő Szafi Reform paleo zsemlével (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Balogh-Konkoly Fruzsina is tesztelte, neki ilyen lett:
Malatin Emese is tesztelte:
„Ez valami brutális. Nutella.” -írta fotójához Hencsi
Hozzáadott cukortól mentes házi „Nutella”
Pálinkás Évi kesukrémmel töltött palacsintát (palacsinta RECEPT ITT!) készített, ezt írta fotójához:
„A kesuellát még tegnap készítettem, korongokat simítottam belőlük egy tálcára, és fagyasztóba tettem. Ma kivettem a korongokat, és így nagyon egyszerű volt őket kezelni. Palacsintasütőbe tettem egy kanálnyi palacsintatésztát, rátettem egy korong kesuellát, majd újabb kanál palacsintatésztát simítottam rá. Szépen forgatható, nem folyik ki a töltelék. Nagyon durván finom!”
Kesukrémmel töltött Szafi Free-Szafi Reform palacsinta
Antalné Béládi Ildikó Szafi Reform ripsszel (Szafi Reform ripsz ITT!) fogyasztotta a kesuella krémet:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Érdekelne, hogy meddig lehet eltartani, amit nem sikerült megenni 🙂
Szia!
A törökmogyorót nem lehet helyettesíteni? Földimogyoróval vagy mandulával vagy dióval? 🙂
Igen, lehet 🙂