(A recept beküldője: Farkas Szilvi)
Gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú babapiskóta recept
Gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú babapiskóta |
- 15 dkg Szafi Reform süteményliszt (paleo süteményliszt ITT!)
- 1 dkg bambuszrost (bambuszrostliszttel is jó) (bambuszrost liszt ITT!)
- 1 dkg útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
- 3 dkg földimandulaliszt (földimandulaliszt ITT!)
- 3 dkg lágy vaj (laktózmentes)
- édesítő ízlés szerint (édesítő ITT!)
- 2 db tojás
- vanília (vanília ITT!)
- fél csomag szalakáli
- kb. 1 dl tej (laktózmentes)
A lágy vajat édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, vaníliát és ezzel is jól összedolgozzuk. A tejet épp egy picit meglangyosítjuk és beleszórjuk a szalakálit. A tojásos-vajas keverékbe öntjük a lisztkeveréket és a szalakális tejet, összekeverjük és lisztezett (mindegy milyen liszt, nekem tk. zabliszt) felületre borítjuk, összegyúrjuk, és celofánba csomagoljuk, addig hűtőbe rakjuk, míg a sütőt előmelegítjük, tepsit papírozzuk. Két celofán között kinyújtjuk és babapiskóta formázóval kiszaggatjuk.
Kb. 170fokon légkeveréses sütőben alsó-felső sütésen kb. 10 percig sütjük, ez függ attól milyen vastag a tésztánk.
Nagyon finom lett, ebből készítem a tiramisut.
Almás pite és zserbó |
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!