(A recept beküldője: Vasas Ildikó)
Paleo mazsolás-cukkinis kuglóf |
(gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, hozzáadott cukortól mentes)
1 kisebb cukkinit megpucolunk, nagy lukú reszelőn lereszelünk.
3 tojást habosra verünk fehéredésig, hozzáadjuk a cukkinihez, majd beleteszünk 4 evőkanál olvadt kókuszzsírt, és 2 evőkanál Szafi Reform vaníliás eritritet.
Hozzákeverünk 10 lapos evőkanál Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeveréket (Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék ITT!), és 5 lapos evőkanál Szafi Reform süteménylisztet (Szafi Reform süteményliszt ITT!). Beleszórunk 10 dkg mazsolát. (Szafi Reform arany mazsola ITT!)
Hozzáadunk 1 mokkáskanál szódabikarbónát 1 mokkáskanál almaecetben elkeverve, valamint 1/2 dl vagy 1 dl vizet (a tészta állagán látni, sűrűbb tészta legyen).
Alaposan kikeverjük, majd ketté vesszük, és az egyikbe belekeverünk 2 evőkanál fahéjat. Először a világos tésztát, majd a fahéjasat tesszük a szilikon kuglóf formába.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 40-45 percig sütjük.
Ha megsült, letakarva hagyjuk a formában teljesen kihűlni. A tetejére olvaszthatunk csokit.
Update (Ti Készítettétek):
Ezt a csodálatosan szép kuglófot @_thisishome töltötte fel az Instagramra.
A mazsola helyett kakaóport tett bele, a tetejére pedig eritrit+víz+mandulaesszenc
Ezt írta róla: „Annyira könnyű és légies a kuglóf tésztája hogy ihaj! „
Gál Edina a mazsolás-cukkinis paleo kuglófot készítette el, amivel nagy sikert aratott: „Senki nem akarja elhinni, hogy cukkiniből készült! Zseniális!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Ez az egyik legszebb kuglóf. 🙂
Próbálta már valaki ezt a receptet? Már a 10 lapos evőkanál ch csökkentő liszttől egy csomóvá állt össze az egész, aztán még a süteményliszt bele… a végén kb. 3 dl víz kellett, hogy egyátalán megmozduljon a tálban a tészta. Megsütöttem, 1 óra alatt sem történt semmi a sütőben, full nyers volt, kidobtam. Pedig képen olyan jól néz ki, lehet hogy majd még egyszer nekifutok.
Ez egy beküldött recept, így sajnos nem tudom mi lehetett a gond, még nem próbáltam.
Igazából nem tudom mit mondjak Nikoletta , most olvastam ezt a csomosodás gondot. Fehéredésig verted a tojást, és a sorrendet is betartottad? Talán lehet kicsi tojást használtál, és a cukkini mérete is lehet gond.
Elég sok cukkinis kuglófot sütöttem, többek között ezt is, sose lett egyik se csomós. A recept úgy jó, ahogy van, hibátlan. 😀
Másodjára futottam neki a receptnek, de sajnos ugyan úgy jártam, mint Nikoletta 🙁 Pedig a fb-ra feltöltött képek alapján olyan jól néz ki ez a kuglóf, és másoknak sikerül is, úgyhogy elhiszem, hogy nem a recepttel van a baj.
Mindenesetre ha valaki megcsinálja, és jól sikerül neki, akkor megtenné, hogy leírja a mennyiségeket, amikkel Ő dolgozott? Jó lenne, ha végre nem a kukában végezné a kuglóf 🙁
Köszönöm,
Nóri