Szénhidrát-csökkentett,
gluténmentes Paleo kenyér Julikától
Paleo, szénhidrátcsökkentett új kenyér |
5 gramm szénhidrátot tartalmazó, csökkentett zsír tartalmú ünnepi kenyér
- 80 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Reform bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
- 25 g Szafi Reform kókusztejpor (Szafi Reform kókusztejpor ITT!) – érdemes beszerezni, nagyon jó állagot ad a kenyereknek, továbbá tökéletes a reggeli kávéhoz/kakaóhoz, és kókusztej is készíthető belőle
- 45 g tojásfehérjepor (tojásfehérjepor ITT!)
- 4 g Szafi Reform szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g Szafi Reform szárított hagymagranulátum (Szafi Reform fokhagyma granulátum ITT!)
- 20 g almaecet (almaecet ITT!) – 15 g frissen facsart citromlével helyettesíthető
- 300 g szoba hőmérsékletű víz
- Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót vagy tetszőlegesen formázzuk meg.
Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le tojásfehérjével vagy kókuszolajjal (ez fehérjével van kenve) és jó mélyen, éles késsel vágjuk be.
Sütése:
Előmelegített 210 fokos sütőben, alsó-felső programon 25 percig, majd 200 fokon további 35 percig süssük.
Rácson hűtsük ki.
Súlya 380 g lett, és 14 cm magas.
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 98 kcal
- Fehérje: 10,2 g
- Zsír: 2,6 g
- Szénhidrát: 4,8 g
Light paleo kenyér |
„Ehhez nincs mit hozzáfűzni, olyan finom! Teljesen recepthű voltam (citromos változattal)!”
Bodnár Éva is megsütötte Julika ÚJ Ünnepi kenyerét, nagyot ízlett neki is.
Bodnár Éva ünnepi paleo kenyere ilyen lett:
„Nézzétek milyen gyönyörű !? Habkönnyű, tojás- és mindenféle extra hozzávalótól mentes, ráadásul hihetetlenül finom. Na, én ekkora dicséretet „pékárúról” még nem írtam, de ez megérdemli!!!! Én a sütési hőfokot 180 fokra mérsékeltem és 55 percig sütöttem. Az egész masszát konyhai robotgéppel kevertem ki, mert megítélésem szerint elég sok a szódabikarbóna benne ahhoz, hogy kézzel teljesen egyenletesre tudjuk dagasztani. Ezt igazolta, hogy az első két sütésnél itt-ott magasabb lett a kenyerem, de most tökéletesen szabályos lett. Olvasztott kókuszolajjal kentem meg a tetejét.”
Ezt a kenyeret Ettberger Kersánszki Gabriella sütötte, ezennel dupla adagban, tojássárgájával lekenve, ezt fűzte a kép mellé:
„Gondolnatok kinezetre, hogy ez egy paleos kenyer?!
Ha megkostolnatok, akkor sem tudnatok kulönbseget tenni!!
Levegös, könnyu, fantasztikus!!!
Ez alapján készült, csak dupla adagban!
A duplázáson kivül csak a sütési időt változtattam!
210 fokon 30 perc, aztán 190 fokon 55 perc előmelegitett, alsó-felső sütéssel!”
@bogi_dufek Instagramos fotója az elkészült kenyérről:
„Szafi Reform augusztus 20-i kenyér saját készítésű sonkával a hétvége sztárja.”
Mariann Szakály bagettet formázott belőle:
Margó Kovácsné ünnepi paleo kenyere ilyen lett:
Ettberger Kersánszki Gabriella édesburgonya hozzáadásával készítette el:
„300 g folyadék helyett 280 g került bele, amiből
100 g batátapüré + 100 g batátafőzőlé és 80 g víz
A hideg, kihűlt batátát simára turmixoltam a 100 g főzőlével és kiegészítettem 80 g vízzel. Ha van elég főzőlevünk, a 100 gr. batátapüréhez mehet a 180 g főzőlé.
Tojássárgájával kentem le. Mikor kivettem a sütőből, zsíros kenőtollal végigkentem, attól lett ilyen szép fényes!
180 fokon sütöttem alsó-felsőn 40 percig és 200 fokon 20 percig.”
A Szafi Reform ünnepi PALEO kenyér receptje alapján készítette Bernadett, és ezt írta róla: „Olyan finom, hogy csak na, és még a 10 éves húgom is élvezte az előkészítést, mert nem kellett tojást felütnie. Könnyen formázható. Imádjuk.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok,
megsütöttem kétszer a kenyeret, nagyon finom az íze, de az állaga egyáltalán nem olyan, mint a képen, a belseje olyan, mint egy pókháló, szóval nem lehet megkenni, mert szétfoszlik. Nem olyan tömött, mint itt a fotókon lévő kenyereknek. Mindent a recept szerint tettem bele és csináltam, mi lehet rossz? 🙂
Szia Lilla!Sajnos nem tudom mi lehet a gond nálad!Én már sokszor készítettem és mindig olyan lett,mint a fotón.
Esetleg a kókusztejporra tippelnék,ha más márkát használtál.
Megsütöttem a kenyeret, sajna nem azt kaptam amit vártam. Az állaga furi, de megszokható, ugyanolyan lett, mint a képen. Viszont nekem a Kókusztejpor nagyon kiérződik benne. A fokhagyma is, de az elhagyható. Valami tanácsot szeretnék, Kókusztejpor helyett mit tehetnék bele? Esetleg u.ennyi mennyiségű bambuszrostlisztet?
Kedves Katalin!
Sajnos más alapanaggal nem próbáltam elkészíteni, szerintem nem lesz jó bambuszrostliszttel! Esetleg tápiókakeményítővel próbáld meg kiváltani.
Szafi – s kókusztejport használtál, mert annak nem szabad kiérződni belőle?
Kedves Julika! Elnézést a kései válaszért.Mindenből Szafis van benne, azzal nem lehet gond. Lehet én vagyok extra érzékeny a kókusz ízére, pedig imádom-minden mennyiségben jöhet. Valaki fentebb írta, hogy 50gra emelte a tojásfehérjét, és így már rendben volt a recept.
Szerinted az jó megoldás lenne? Szeretném, ha sikerülne, meg is van minden hozzávalóm, de nem merek nekiállni. Várom kedves válaszodat, üdv Kata
Kedves Katalin! Látom elkéstem a válasszal, de hátha tudod még hasznosítani! Igen, úgy jó lesz ahogy Klaudia írta!
Hagyd ki a kókusztejport és emeld a tojásfehérjeport 50 g. – ra!
Nekem izlik, csak sajnos nagyon drága( nekem)! Maga a tojásfehérjepor 500Ft ami kell bele! Pedig sütném sokszor!
Zsuzsika! Próbáld meg tápiókakeményítővel helyettesíteni a tojásport! Olvastam már, hogy másoknak így is sikerült, de akkor magasabb ch. – val számolj!