Szénhidrát-csökkentett narancszselés mákhabos torta recept Julikától
- 150 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 40 g tojásfehérjepor (tojásfehérjepor ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaja só (Szafi Reform himalaja só ITT!)
- 40 g kókuszkrém
- 10 g almaecet (almaecet ITT!)
- 240 g víz
Öntsük a masszát egy 22 cm átmérőjű szilikon tortaformába, és simítsuk egyenletesre.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 22 percig süssük, majd rácson hűtsük ki.
Krém hozzávalói és elkészítése:
- 3 dl házi kókusztej (Házi kókusztej recept ITT!)
- 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor (Szafi Reform vaníliás pudingpor ITT!)
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- csipetnyi Szafi Reform himalaja só (Szafi Reform himalaja só ITT!)
- 1 kk. Szafi Reform fahéj (2 g) (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 25 g őrölt mák (mák ITT!)
- 1 bio narancs héja (9 g)
- 12 g zselatin (zselatin ITT!)
- 3 db/103 g tojásfehérje (lehet a kenyér (RECEPT ITT!) maradékából)
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a sóval és édesítővel.
Forraljunk fel 1dl tejet és oldjuk fel benne a zselatint.
Keverjük a pudingport a maradék tejbe, forraljuk fel. Öntsük hozzá a zselatint, rakjuk bele a mákot, narancshéjat és keverjük össze.
Óvatosan, kézi habverővel, forgassuk a pudingos masszába a felvet tojáshabot.
Hűtsük langyosra.
- 3 db narancs leve (167 g)
-
83 g víz (azért, hogy összesen 250 g legyen)
- 8 g zselatin (zselatin ITT!)
Hűtsük langyosra.
- Energia: 84 kcal
- Fehérje: 6,9 g
- Zsír: 2,4 g
- Szénhidrát: 11,2 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!