Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Lakatos Angi)
Gluténmentes vegán „Mekis” almáspite
Hozzávalók a tésztához (3 db-hoz):
- 105 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
- 1 tk Szafi Reform négyszeres erejű édesítő (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- 10 g almaecet (almaecet ITT!)
- 75 g víz
A töltelékhez:
- 60 g alma apró kockára vágva édesítő (nálam 1 tk. Szafi Reform fahéjas eritrit) (Szafi Reform fahéjas eritrit ITT!)
- 5 g Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor (Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor ITT!)
- 2 ek. (kb. 20 g) víz
A sütéshez:
- Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
A töltelékhez az apróra vágott almát egy edénybe tesszük, megszórjuk édesítővel, pár percig pároljuk.
A pudingport elkeverjük a vízzel és ráöntjük az almára, összefőzzük. (Kevésnek tűnik, de szerintem így pont jó, mert nem lett folyós a töltelék.)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (lágynak tűnik, de jó lesz), pihentetjük kb. 5 percet.
Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, 10×15 cm-es téglalap alaúkra nyújtjuk.
Ráhalmozzuk a tölteléket, félbehajtjuk, a széleit összenyomkodjuk, majd forró olajban kisütjük. (Nekem oldalanként kb. 2-2 percig sült.)
1 db almás pite: 25 g ch és 122 kcal (a sütéshez használt kókuszolaj nélkül)
Update (Ti Készítettétek):
Dobos Bea így készítette:
Hozzávalók kb. 10 db-hoz:
- 28 dkg Szafi Free lángos lisztkeverék + kevés a formázáshoz
- 3 dkg Burg almaecet
- 2 dl víz
A töltelékhez:
- 3 alma
- 1 citrom
- 4 dkg Szafi Reform eritrit
- 1 kávéskanál Szafi Reform paleo őrölt fahéj
- 1 teáskanál Szafi Reform tápiókakeményítő
- kb. 1/2 dl víz
A sütéshez:
- Szafi Reform kókuszolaj
A tálaláshoz:
- Szafi Reform eritritpor
Az almát megtisztítjuk, kettőt apró kockákra vágunk, a harmadikat lereszeljük. A citrom reszelt héjával és kifacsart levével, az eritrittel és a fahéjjal rövid ideig pároljuk. A tápiókakeményítőt a vízben simára keverjük, és besűrítjük vele a tölteléket. A tésztához a vízben elkeverjük az almaecetet, hozzáadjuk a lisztkeveréket, alaposan összekeverjük, majd sima tésztává gyúrjuk. Kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 10×12 cm-es téglalapokra vágjuk. Mindegyikre 1-1 evőkanál tölteléket teszünk. A tésztalapok szélét vízzel vékonyan megkenjük, hosszában félbehajtva a széleket jól összenyomjuk. Az így elkészített táskákat bő, forró kókuszolajban kb. 5 perc alatt pirosra sütjük. Melegen, eritrittel megszórva tálaljuk.
Szafi Free gluténmentes forró almás táska
@induska_fitfoods Instagram fotója:
” A fenti recept alapján készül, pogácsa szaggatóval köröket vágtam ki, az egyik felére tettem homemade eper lekvárt, es letakartam a másik felével, es villával megnyomkodtam. Sütes a recept alapján!”
Bogcsi tesztelte, neki is nagyon ízlett:
Áder Andi is tesztelte a „Mekis” almáspitét, neki is nagyon szuper lett. Ezt írta róla: „Holnap készül azt hiszem egy újabb adag, mert kevésnek bizonyult. 🙂 ”
Tóth Cynthia is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes, vegán „mekis” almás pite
@enitimefit Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes, vegán „mekis” almás pite
„Nem is tudom, hogy ettem-e valaha igazi „mekis” forró almás pitét, de ez a kis hasonmás nagyon jól esett. Csak vigyázni kell, mert tényleg forró… Legközelebb kipróbálom sütőtökkel is. „ – írta Lakatos Angi
Szafi Free gluténmentes vegán „mekis” almás pite
Aladics Evelin is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán „mekis” almás pite
Petus Renáta is elkészítette:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi! Azt szeretném kérdezni, hogy az almaecet helyett lehet-e mást használni? Pl citromlét, mint a lángos recepthez? Köszönöm!
Igen lehet citromlét.