Gluténmentes, tejmentes,
paleo „túrókrémes” ribizlis mákszelet
Köszönjük a receptet Julika kolléganőnknek!
- 60 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 60 g őrölt mák (őrölt mák ITT!)
- 80 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform kristályos eritrit ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 8 g bio citromhéj
- 6 db M-es tojás (312 g)
” Túrós ” krém hozzávalói:
- 50 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 60 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 400 g házi kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 250 g házi totu (házi totu recept ITT!)
- 12 g zsealtin (zselatin ITT!)
Ribizlizselé hozzávalói:
- 300 g víz
- 60 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 15 g zsealtin (zselatin ITT!)
- 200 g ribizli a zselébe
- 74 g egész ribizli a sütemény tetejére
- 26 cm átmérőjű fém tortaforma
- sütőpapír a forma kibéleléséhez
Először készítsük el a krémet:
Forraljuk fel a kókuszitalt.
Keverjük össze a lisztet az édesítővel,zselatinnal, majd öntsük hozzá a forró tejet és dolgozzuk csomómentesre.
Hűtsük ki, és felhasználásig rakjuk hűtőbe.
Ezután készítsük el a zselét:
Forraljunk fel 100 g vizet és oldjuk fel benne a zselatint.
Ezután rakjuk késes aprítóba a ribizlit, az édesítőt, a maradék vizet és a feloldott zselatinit, majd daráljuk össze őket.
Felhasználásig rakjuk hűtőbe.
Piskóta elkészítése:
Üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és verjük kemény habbá. (nem szükséges külön választva felverni)
Ezután kézi habverővel keverjük el benne csomómentesre a lisztet.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, (alsó -felső program) 45 perc.
Vegyük a formából a piskótát és rácson hűtsük ki.
Összeállítás:
Vágjuk a tésztát két egyenlő vastagságú lapra.
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható tortakarikát.
Rakjuk az egyik lapot alulra és kenjük rá a ” túrós ” krémet.
Tegyük rá a másik lapot, simítsuk el rajta a ribizlizselét és szórjuk rá az egész gyümölcsöt.
Teljes dermedésig rakjuk hűtőbe.
Fogyasztás előtt vágjuk 14 szeletre.
A sütemény súlya: 1620 g
- Energia: 120 kcal (rosttal)
- Fehérje: 10 g
- Zsír: 5,7 g
- Szénhidrát: 6,1 g
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
- Energia: 103 kcal (rosttal)
- Fehérje: 8,6 g
- Zsír: 4,9 g
- Szénhidrát: 5,3 g
Update (Ti Készítettétek):
„Túrókrémes” ribizlis mákszelet, málnás verzióban Ancikától:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!