Gluténmentes, tejmentes, rakott zabtöretes bolognai recept
Hű, ez olyan nagyon finom lett!
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 260 g darált marhalapocka
- 120 g Szafi Free gluténmentes zabtöret (ITT KAPHATÓ!)
- 2 – 3 g Szafi Reform himalaya só (nekünk elég volt a 2 g) (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 0, 5 g őrölt bors
- 1 db hagyma (tisztítva 81 g)
- 30 g Szafi Reform bolognai szószalap (Szafi Reform bolognai szószalap ITT!)
- 30 g Grana Padano
- 70 g felezett koktélparadicsom
- 6 dl víz
Hús elkészítése:
Vágjuk apró kockákra a hagymát és rakjuk egy kisebb edénybe.
Öntsünk alá 0,5 dl vizet és fedő alatt pároljuk meg.
Ezután adjuk hozzá a húst és főzzük készre.
A végén (ha kevés a lé a hús alatt, öntsünk rá 0,5 dl vizet) adjuk hozzá a bolognai port és sűrítsük be.
Felhasználásig tegyük félre.
Zabtöret elkészítése:
Öntsük a maradék vizet egy edénybe, adjuk hozzá a sót, a borsot és alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben, forrástól számítva 15 percig főzzük.
Készítsünk elő egy 30×18 cm-es tűzálló edényt.
Simítsuk bele a zabtöretet.
Rakjuk a tetejére a húst, majd tegyük rá a felezett paradicsomokat és végül szórjuk rá a sajtot.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 30 perc.
Súlya fogyasztási hőmérsékleten 712 g, mely 4 adagra osztható.
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
- Energia: 149,6 kcal (rosttal számítva)
- Fehérje: 11,9 g
- Zsír: 4,6 g
- Szénhidrát: 13,3 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!