Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pintér Alexa)
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes paleo epres sajttorta
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes paleo epres sajttorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Keksz alap hozzávalói (18 cm-es formához):
- 100 g cukormentes keksz morzsa, lehet házi készítésű keksz is, amihez receptet itt találtok: RECEPT ITT!
- 60 g olvasztott kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Krém hozzávalói:
- 100 g natúr paleo&vegán sajtkrém (pl. Hideg Nyalat natúr sajtkrém, ami megvásárolható a Nagy Lajos Király útja 113.sz. alatti Szafi shopban.)
- 200 g cocomas (Cocomas ITT!)
- 2 tojás
- édesítő (eritritet használtam kb 40 g-ot) (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 citrom héja lereszelve
- 30 g Szafi Reform vaníliás pudingpor (Szafi Reform vaníliás pudingpor ITT!)
- 30 g Szafi Reform nyílgyökérliszt (Szafi Reform nyílgyökérliszt ITT!)
- 2 teáskanál agar-agar (vagy zselatin) (agar-agar ITT!, zselatin ITT!)
Eper szósz hozzávalói:
- 400 g eper
- 2 teáskanál agar-agar
- eritrit ízlés szerint (Nekem bőven elég volt bele egy evőkanál)
A torta összeállítása:
A kókuszolajjal összekevertem az apróra tört kekszet. Majd 18 cm-es kiolajozott kapcsos tortaformába nyomkodtam (Tipp! Könnyebb kiszedni a formából a kész tortát, hogy ha a forma alját sütőpapírral béleljük ki, így csak az oldalát elegendő kivajazni/kiolajozni)
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra (légkeveréssel).
A sajtkrémet és a cocomast alaposan csomómentesre turmixoltam, majd a többi alapanyagot fokozatosan hozzáadtam. A keksz alapra kanalaztam a masszát, 50 percig sütöttem, szép aranybarna lett a teteje.
Míg sült a torta összeállítottam az eper szószt. 400 g epret kockára vágtam, felmelegítettem, majd eritrittel édesítettem. Turmixgéppel krémesítettem, de azért hagytam benne eper darabokat is, ne legyen túl homogén a szósz. A végén 2 teáskanál agar-agart adtam hozzá.
Mikor elkészült a torta, hagytam kihűlni, rákanalaztam az eper szószt, 100 g eperrel díszítettem a tetejét.
Körülbelül 12 órát a hűtőben pihent (egy éjszakát) mielőtt levettem volna róla a formát. Könnyen le lehetett róla szedni a formát, mivel sütőpapíron volt, szépen tányérra is helyezhető a torta.
Update (Ti Készítettétek):
„Ez a világ legfinomabb „sajttortája”, jobb mint az igazi! Eper helyett kakaós tetőt kapott, és a kekszes alapba tettem kakaóport.” -írta fotójához Ági
Szafi Reform gluténmentes sajttorta
Ezt a csábító, csupa krémes, gyümölcsös finomságot Nyitrayné Bakos Annamária készítette. Ezt írta fotójához: „Szuper jól sikerült, isteni fincsi lett. Dupla adagból készítettem 25 cm formában. Annyit változtattam, hogy mivel nekem nem volt kekszem itthon ezért én egy extra diétás piskótát készítettem (Szafi Reform Ch rostkeverékből – RECEPT ITT!) a többi minden maradt a recept alapján. (Először a piskótát megsütöttem és utána a krémmel együtt visszatettem sülni, nem ég meg a piskóta.)
Szafi Reform gluténmentes sajttorta
Gáti Mercédesz guszta paleo sajttortája:
Szafi Reform paleo sajttorta
„Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes paleo epres sajttorta. Nincs ennél jobb sajttorta!” -írta fotójához Törő Zsófia
Törő Zsófia is elkészítette és ezt írta: „Szénhidrátcsökkentett málnás sajttorta. ezeknek a tortáknak nem sajnálom az éjszakai időt, már megint…!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!