Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free gluténmentes lekváros piskóta tallér
Szafi Free gluténmentes lekváros piskóta tallér
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Nyugodtan tedd vissza a polcra a bolti verziót, mert ez annál sokkal, de sokkal finomabb! Nem folyik orrán-száján a cukor, nincs a piskótában tojás és a csokibevonat sem tartalmaz tejet, úgyhogy ha vegán vagy, ez kell neked!” -írta fotójához Vizler-Bokréta Veronika
Hozzávalók 12 db 5 centi átmérőjű piskóta tallérhoz:
- 125 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 7 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) (VAGY 6 g Szafi Free ötszörös édesítőszer (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!) )
- 15 g 100%-os citromlé
- 100 g víz
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 50 g Szafi Reform sárgabarack lekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
A tallérok tetejére tetszőleges ízű lekvár, én most Szafi Free fahéjas szilva és kajszibarack lekvárt használtam.
Bevonathoz:
- 30 g 60% kakaótartalmú étcsoki (étcsoki ITT!)
- 15 g Cocomas kókuszkrém (akinél nem fontos a tejmentesség, nyugodtan helyettesítse tejszínnel) (Cocomas ITT!)
- 15 g kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
Elsőként a tésztát készítettem el. Ehhez a vizet, citromlevet, édesítőt és a lekvárt egy tálba mértem, alaposan összekevertem. Hozzáadtam a lisztet és kézi habverővel csomómentesre kevertem a tésztát. Egy 28×18 cm átmérőjű tepsit kibéleltem sütőpapírral, lefújtam olajspray-vel (EzCoat olajspray ITT!) és a kész masszát beleöntöttem, tetejét vizes kanállal elsimítottam.
180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 13 percet sütöttem. (A sütési idő mindig sütőfüggő, senki ne alapozzon az általam írtakra, mert minden sütő másképp süt!)
A megsült és kihűlt piskótából 5 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval köröket formáztam. A tallérok tetejére egy-egy teáskanál lekvárt tettem.
A csokibevonat hozzávalóit mikróban megolvasztottam. Közben a lekváros tallérok pár percet pihentek a hűtőben. A tallérokat a csokiba mártottam és talpukra tettem. Majd hűtőbe kerültek kb. 5-10 percre.
Ez a tészta annyira puha! Olyan illatos és annyira király lett ezzel a két lekvárral, illetve ezzel a csokibevonattal, hogy eszméletlen! Egyetlen dologra kell figyelni! Hogy nagy melegben hűtést igényel! Ugyanis a csokibevonatban található kókuszolaj nagyon hamar és könnyen olvad! Szerintem nagyon finom, próbáljátok ki!
„Bombi puszedli”
Kinek van meg a Bombi puszedli íze (lekvárral töltött, csokibevonatos piskóta)?
Én (Szafi) szerettem régen, viszont nem hiányzik a szervezetemnek a cukorszirup, színezék, tartósítószer, aroma, búzaliszt és tejtermék, illetve zsírszegény vegán verzióban szerettem volna elkészíteni.
Így már nem csak én ettem belőle jó szájízzel, hanem Benikének is örömmel adtam (habár ő eszik búzalisztet és tejterméket, de a többi az ő szervezetének sem kell.)
Vera piskóta tallérja adta az ötletet, és így készítettem:
Sütöttem egy Szafi Free hajdinás piskótát, majd pohár szájával piskóta tallérokat „szaggattam” a piskótából (a fennmaradó részből tiramisu lett).
Ezután csokikrémbe (kakaópor – Szafi Reform kakaópor ITT!, Szafi Free ötszörös édesítő –Szafi Free ötszörös édesítő ITT!, zabtejszín – zabtejszín ITT! sűrű krémmé keverve) mártottam a tallérok két oldalát, és Szafi Free fahéjas szilva lekvárral (Szafi Free fahéjas szilvalekvár ITT!) összeragasztottam őket, majd a hűtőbe tettem, hogy megdermedjen a csokikrém (habár ez nem fog úgy megdermedni, mint az olvasztott csoki!)
Nagyon nagyon ízlett Beninek és nekem is, szerintem Ti sem fogtok rá panaszkodni.
Szafi Free gluténmentes vegán „Bombi puszedli”
Update (Ti Készítettétek):
Vizler-Bokréta Veronika újra elkészítette, ezt írta fotójához: „Ilyen a lusták házi készítésű piskóta tallérja! Négyzet alakban, mert most így egyszerűbb volt… (bár a formaváltás az ízén nem változtat)”
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros piskóta tallér
„Fuuu de csúnyák szegénykéim. Meg kellett csinálnom Vera lekváros piskóta tallérját, nagy sikert aratott! Nekem alig jutott, mert férjecskémnek meg anyukámnak nagyon bejött.” -írta fotójához Lakasz Gabi
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros piskóta tallér
Tóth Anita is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes lekváros piskóta tallér
„Én kockákra formáztam hogy felhasználjam az összes tesztalapot. Hát megmondom őszintén kételkedtem ebben a pilóta izvilágban. De úristen!!! TÉNYLEG PILÓTA! semmi túlzás nélkül. Gyerekek, ki kell próbálja mindenki. Sajnos a kép nem adja vissza a finomságát, de nem volt kedvem pózoltatni a pilótácskáimat, inkább ettünk. Vera, köszi a receptet!” -írta Instagram fotójához @bincifood
Szafi Free gluténmentes lekváros piskóta tallér
Fit & Free osztrák/német hivatalos forgalmazónk is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros piskóta tallér
@em_food96 Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros piskóta tallér
Hradszki Andrea is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros piskóta tallér
„A mai nap margójára Szafi Free „mentes” piskóta tallér Vera receptje alapján! A képen látható 2 féle Szafi Reform lekvárral töltve! Nagyon fini, annyit változtattam a recepten, hogy a csokikrémet Alpro rizstejszínnel kevertem ki, egyrészt mert nincs itthon annyi cocomas, másrészt így valamivel zsírszegényebb is lett! Észre sem lehet venni a különbséget! „- írta fotójához Bella Évi
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros piskóta tallér
„Szafi Free gluténmentes lekváros piskótatallér hozzáadott cukortól mentes házi baracklekvárral, nagyon fincsi (sajnos a képek nem mutatják meg, hogy mennyire) ” -írta fotójához Ildikó
Szafi Free gluténmentes lekváros piskótatallér
Molnár Ginger fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!