Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Málnakrémes étcsokoládés dominó szelet
Málnakrémes étcsokoládés dominó szelet
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók egy 30×25 cm-es tepsihez:
- 250 g Szafi Free karobos muffin/piskóta lisztkeverék (Szafi Free karobos muffin/piskóta lisztekeverék ITT!)
- 170 g langyos víz
- 25 g frissen facsart 100%-os citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 70 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!)
- 1 tk vanília kivonat
- 1 db alma
A krém hozzávalói:
- kb. 200 g málna
- 150 ml víz
- 90 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 45 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor (Szafi Free vaníliás zabpudingpor ITT!)
- fél csomag expressz zselatin fix (vegánoknak agar-agar) (agar-agar ITT!)
Bevonathoz:
- kb. 200 g 60% kakaótartalmú étcsokoládé (paleo étcsoki ITT!)
- kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Díszítéshez (persze ez kihagyható de szerintem nagyon jól mutat)
- pici kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
Elkészítés:
Elsőként a krémet készítettem el. A málnát az eritrittel és 100 ml vízzel összefőztem majd villával pépesítettem. A maradék 50 ml vízben elkevertem a zabpudingot és a málnapüréhez adtam, addig kevertem míg besűrűsödött. Végül hozzáadtam a zselatin fixet, kevertem rajta párat és kihűtöttem majd hűtőbe tettem.
A tésztát az alábbiak szerint készítettem: Egy tálba mértem a vizet, citromlevet, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot és a megpucolt majd lereszelt almát is hozzáadtam. Alaposan összekevertem, beleöntöttem a lisztet és kézi habverővel gyors mozdulatokkal krémesre kevertem. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, lefújtam olajspray-vel (EzCoat olajspray ITT!) és beleöntöttem a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 20 perc alatt megsütöttem.
A megsült, kihűlt tésztalap széleit késsel egyenesre igazítottam majd félbevágtam. A két fél lapot egymásra tettem és ismét félbevágtam…Így lett összesen 4 tésztalapom.
A hűtőből kivett krémet gondolatban két részre osztottam és két lapot megkentem vele…..majd befedtem a másik lappal és újra hűtőbe tettem. Igazából ez már csak annyi idő volt, amíg a csokit megolvasztottam.
A mázhoz a darabokra tört csokit és a kókuszolajat (utóbbit nem mértem, csak úgy löttyintettem hozzá, látni fogjátok mennyi az elég) vízgőz felett megolvasztottam. A hűtőből kivett sütit kb. 3,5- 4 cm széles szeletekre vágtam, majd a csokimázban minden oldalát megmártottam…Rácsra tettem, hogy a maradék lecsepegjen. Ezután kókuszkrémmel díszítettem, igazából csak pöttyöztem, illetve próbáltam a domino effektet elérni, hát vagy sikerült vagy nem.
Update (Ti Készítettétek):
Szabó Fruzsina a piskótát a paleo Rigó Jancsi recept alapján készítette (RECEPT ITT!):
Szénhidrátcsökkentett málnakrémes sütemény
Fehér Jánosné is elkészítette, ezt írta fotójához: „Málnakrémes étcsokoládés sütiket készítettem tegnap! Isteni finom!!!
A recepten semmit nem változtattam, csak a díszítésnél én nem kókuszkrémmel, hanem dekor gyöngyökkel díszítettem….”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!