Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Schumacher Csilla)
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett narancsos „túrótorta”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett narancsos „túrótorta”
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
A piskóta 1 adag Szafi Reform étcsoki muffin lisztkeverékből készül (RECEPT ITT!):
- 140 g Szafi Reform étcsokoládés muffin lisztkeverék (Szafi Reform étocskoládés muffin lisztkeverék ITT!)
- 4 M-es tojás
- 20 g kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 70 g víz
- kb. 40-50 gramm eritritnek megfelelő kristályos édesítőszer (lehet negyedannyi is, de abból 4-szer kevesebb kell!), (Szafi Reform eritrit ITT!, Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
Elkészítés:
Az egész tojásokat, a kókuszolajjal és vízzel keverjük ki. (nem kell külön felverni a tojásfehérjét!) Majd adjuk hozzá az édesítőszert és a lisztkeveréket, és gyors mozdulatokkal kézi habverővel dolgozzuk el. Ezután öntsük tapadásmentes formába, végül süssük készre, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt. (alul-felül sütési programon!)
Vegán „túrókrémből” 3 adag (RECEPT ITT!):
- 225 g Szafi Reform süteményliszt (Szafi Reform süteményliszt ITT!)
- 75 g Szafi Reform kókuszolaj (folyékony) (kókuszolaj ITT!)
- 105 g cocomas (cocomas ITT!)
- 3 dl víz
- 12 ek. frissen facsart citromlé (ki mennyire szereti citromosan)
- ízlés szerint plusz édesítő (amennyiben szükséges!)
- 6 tk. bio citromhéj
- késhegynyi vanília őrlemény (vagy pici vanília aroma) (Szafi Reform vanília őrlemény ITT!)
Plusz hozzávalók:
- 100 g fehér csokoládé (tejmentes vegán fehércsoki )
- 4 dl kókusz krém (kókuszkrém ITT!)
- 1 csomag habfixáló
- 0,5 dl frissen facsart narancslé
- 18 g zselatin (zselatin ITT!)
- 1 dl víz
Elkészítés:
A vegán túrókrémhez kavarjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét. A kókuszkrémet kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá. Forgassuk a túróhoz. Adjuk hozzá a narancslevet, és forgassuk össze.
Osszuk két egyenlő részre. 0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 9 g zselatint. Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze. Öntsük a piskótára, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
Narancszselé:
- 2,5 dl narancslé
- 8 g zselatin (zselatin ITT!)
Elkészítés:
A narancszseléhez a forró narancsléhez adjuk hozzá a zselatint, és kavarjuk csomómentesre.
Majd öntsük a megdermedt túrókémre, és tegyük hűtőbe 1 órára.
A másik réteg túrókrémhez 0,5 dl forró vízben olvasszunk fel 9 g zselatint.
Adjunk hozzá pár kanál krémet, és kavarjuk csomómentesre, majd öntsük a krémhez, és forgassuk össze. Öntsük a megdermedt narancszselére, és tegyük hűtőbe 1-2 órára
Csokoládékrém:
- 180 g étcsokoládé (paleo étcsokoládé ITT!)
- 1,5 dl kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
Elkészítés:
A kockára tört csokoládéra a forró tejszínt ráöntjük, hagyjuk pár percig hűlni, majd kavarjuk csomómentesre. Öntsük a túrókrémre, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!