Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free szénhidrátcsökkentett pudingos-ribizlis csiga
Szafi Free szénhidrátcsökkentett pudingos-ribizlis csiga
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Tészta hozzávalói (8 darab csigához):
- 100 g Szafi Free expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) helyettesíthető 100 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 45 g Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér- és péksüti lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- fél citrom reszelt héja
- 40 g Szafi Reform POR eritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g almaecet (almaecet ITT!) vagy frissen facsart citromlé
- 170 g langyos víz
Töltelék:
- fél adag Szafi Free vaníliás zabpuding a csomagoláson található recept alapján elkészítve, (tehát 200 ml mandulatej, 20 g eritrit, 25 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor) (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!) (mandulatej ITT!) (Szafi Reform eritrit ITT!)
- Szafi Free 100%-os piros ribizli gyümölcsvelő (Szafi Free 100%-os gyümölcsvelők ITT!)
- pár szem fagyasztott vagy friss (én most épp fagyasztottat használtam) piros és fekete ribizli
Kenéshez:
- Szafi Free kajszibarack lekvár + pici kókuszolaj keveréke (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!) (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
Először elkészítettem a pudingot, majd hagytam kihűlni.
A tésztához az almaecetet, sót, vizet és reszelt citromhéjat egy tálba mértem, hozzáadtam a por eritritet, kevertem rajta egyet, majd a liszteket is beleöntöttem és kézzel összegyúrtam az egészet.
15 percig hagytam állni a tésztát, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam és 30 x 24 cm-es téglalapra nyújtottam. Megkentem a kihűlt töltelékkel és a rövidebbik oldalától fogva felcsavartam.
8 részre vágtam és sütőpapíros formába tettem. Néhány szem fagyasztott ribizlivel megszórtam majd 100%-os gyümölcsvelőt csorgattam rá (csak nagyon keveset, kb. 1-2 teáskanállal mindegyik csiguszra).
Tetejét lekvár + pici kókuszolaj keverékével kentem le, 190 fokra előmelegített sütőbe tettem (alsó-felső sütéssel) és így sütöttem kb. 35-40 percet. (a sütési idő eltérő lehet)
Update (Ti Készítettétek):
Botos Kati fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!