Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Csikós Gabi)
Szafi Free sütés nélküli epres-banános karamell mousse torta
Szafi Free sütés nélküli epres-banános karamell mousse torta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Alap hozzávalói (16 cm-es formához):
- 50 g Szafi Free Narancsos csoki ízű hajdina keksz/ kása alap ledarálva (Szafi Free narancsos csoki ízű hajdina keksz/kása alap ITT!)
- 10 g Szafi Reform kókuszreszelék (Szafi Reform kókuszreszelék ITT!)
- 10 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 20 g növényi tej vagy tejszín (kókusztejszín ITT!)
- 4 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 1 csipet Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 kk. vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 1/2 kk. rum aroma (rum aroma ITT!)
Mousse:
- 10 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 250 ml kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- 20 g Szafi Free epres-banános zabpuding por (Szafi Free epres banános zabpuding por ITT!)
- 1 dl növényi tej (kókusz”tej” ITT!)
- 6 g zselatinpor (zselatin ITT!)
Pirosbogyós zselé:
- 20 ml Szafi Free 100%-os gyümölcsvelő (Szafi Free 100%-os gyümölcsvelők ITT!)
- 2 dl víz
- 20 g zselatinpor (zselatin ITT!)
- 1 tk. Szafi Free ötszörös erősségű édesítő (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összekeverjük és egy 16 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük pár percre, hogy megdermedjen.
A kókuszvirág cukrot karamellizáljuk. A kókusztejszín felét hozzáöntjük és hagyjuk felmelegedni. A zabpudingport a tejjel vagy tejszínnel elkeverjük csomómentesre. Ha felmelegedett a tejszín a zabpudingos tejet hozzáöntjük. Hagyjuk besűrűsödni. Levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint csomómentesre, hogy elolvadjon. A maradék tejszínt beleöntjük és jól összekeverjük az egészet.
A formában lévő alapra öntjük és mélyhűtőbe tesszük megdermedni.
Tetejére most maradék pirosbogyós zselét tettem. A fenti recept alapján több lesz, de mélyhűtőbe eláll sokáig. Felmelegítettem és a torta tetejére öntöttem egyenletesen eloszlatva.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Csikós Gabi)
Szafi Free gluténmentes kakaós mousse torta
Szafi Free gluténmentes kakaós karamell mousse torta
Hozzávalók az alaphoz (20 cm-es formához):
- 25 g Szafi Free Narancsos csoki ízű hajdina keksz és kása alap (Szafi Free narancsos csoki ízű hajdina keksz/kása alap ITT!)
- 20 g Szafi Free fahéjas-almás müzli (Szafi Free fahéjas-almás müzli ITT!)
- 20 g Szafi Free vaníliás chia magos reggeliző kása (Szafi Free vaníliás chia magos reggeliző kása ITT!)
- 10 g Szafi Free puffasztott quinoa (Szafi Free puffasztott quinoa ITT!)
- 25 g Szafi Free zabgríz/zabdara (Szafi Free gluténmentes zabdara ITT!)
- 20 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 10 g Szafi Reform kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 20 g Alpro hozzáadott cukortól mentes mandulaital (Alpro hozzáadott cukortól mentes mandulaital ITT!)
- 1 tk. vanília aroma (vanília aroma ITT!)
Kakaós karamell mousse:
- 10 g Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirág cukor (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 250 ml kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- 20 g Szafi Free kakaós zabpuding por (Szafi Free kakaós zabpuding por ITT!)
- 1 tk. vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 1 dl növényi tej
- 6 g zselatinpor (zselatin ITT!)
Epres-banános mousse:
- 12,5 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 250 ml kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- 20 g Szafi Free epres-banános zabpudingpor (Szafi Free epres banános zabpuding por ITT!)
- 1 dl növényi tej
- 6 g zselatinpor (zselatin ITT!)
Elkészítés:
A tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, hogy a végén könnyen ki tudjuk venni a kész tortát. Az alap hozzávalóit összekeverjük a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük pár percre, hogy megdermedjen.
Jöhet az első íz! A kókuszvirág cukrot megolvasztjuk, és a kókusztejszínből keveset hozzáadunk. A kakaós zabpudinghoz öntjük a kókusztejet és csomómentesre keverjük. Ezt hozzáöntjük a karamelles tejszínhez és addig keverjük a tűzhelyen, míg be nem sűrűsödik. Levesszük és a zselatint beleszórjuk és addig kevergetjük, míg elolvad benne. Majd a maradék kókusztejszínnel is elkeverjük csomómentesre. Hagyjuk kicsit hűlni, és ha kész a formában lévő alapra önjük és a mélyhűtőbe tesszük megdermedni.
Ha megdermedt, jöhet a 2. íz. Ugyanúgy készítjük, mint a kakaós réteget, csak ehhez negyedannyi édesítőt olvasztunk fel. Ráöntjük a kakaósra és megint mélyhűtő dermedni ennek a szintnek is.
ha megdermedt kellőképpen, tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük a tetejét.
RECEPT 3.
Szafi Free gluténmentes mangó mousse torta
(A recept készítője: Csikós Gabi)
Szafi Free gluténmentes mangó mousse torta
Alap:
- 100 g Szafi Free granola (Szafi Free granola ITT!)
- 25 g növényi tej
- 15 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 5 g Szafi Reform cukrozatlan kakaópor (Szafi Reform kakaópor ITT!)
- 1 Szafi Free medjool datolya (Szafi Free medjool datolya ITT!)
Mangó mousse:
- 250 ml Szafi Free mangó gyümölcsvelő (Szafi Free mangó gyümölcsvelő ITT!)
- 250 ml Kara Light kókusztejszín
- 6 g zselatinpor
Mangó zselé:
- 150 ml Szafi Free mangó gyümölcsvelő (Szafi Free mangó gyümölcsvelő ITT!)
- 15 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 8 g zselatinpor
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit aprító gépbe összedaráljuk és egy 18 cm átmérőjű tortaformába tömörítjük kiskanál segítségével egyenletesen elosztva és mélyhűtőbe tesszük megdermedni.
A mangót felmelegítjük és a zselatinport beleszórjuk. Addig kevergetjük, amíg elolvad benne a zselatin. Hagyjuk kicsit hűlni.
Majd az előre lehűtött kókusztejszínt felverjük és kis adagokban hozzáadjuk a kihűlt mangós zselatint, az alapra öntjük és visszatesszük dermedésig a mélyhűtőbe.
A zseléhez a mangóvelőt felmelegítjük és a zselatint feloldjuk benne, ha hűlt kicsit ráöntjük a már megdermedt mangó moussera. Hűtő megint dermedésig.
Díszítés ízlés szerint, én most kevés granolát tettem rá.”
Gabi az új Szafi Free gyümölcsös müzlivel is elkészítette a mangó mousse tortát:
Szafi Free gluténmentes sütés nélküli mangó mousse torta
Alap (20 cm-es formához):
- 100 g Szafi Free granola (Szafi Free granola ITT!)
- 15 g Szafi Free 3 gabonás gyümölcsös müzli (Szafi Free 3 gabonás gyümölcsös müzli ITT!)
- 10 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 20 g Alpro kókusztej (Alpro kókusz”tej” ITT!)
- 1 db Szafi Free medjool datolya (Szafi Free medjool datolya ITT!)
Mangó mousse:
- 250 g Szafi Free mangós gyümölcsvelő (Szafi Free mangós gyümölcsvelő ITT!)
- 250 g Kara kókusztejszín (Kara kókusztejszín ITT!)
- 8 g paleo zselatinpor vagy arányosan agar-agar (agar-agar ITT!)
- ha édesebbre szeretnéd ízlés szerint pluszban Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítőszer ITT!)
Elkészítés:
Tortaforma aljára sütőpapírt vágunk. Az alap hozzávalóit aprítógépbe tesszük, összedaráljuk és a forma aljába nyomkodjuk egyenletesen elosztva. Tegyük mélyhűtőbe, hogy kicsit megdermedjen az alap.
A mangós gyümölcsvelőt 100 g kókusztejszínnel felmelegítjük és a zselatinport / agar-agart belekeverjük. Hagyjuk teljesen elolvadni benne. Majd a maradék tejszínnel keverjük össze, öntsük az alapra és tegyük mélyhűtőbe megint, hogy a mousse is megdermedjen.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!