Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Mile-Kovács Erika)
Erdélyi csorbaleves Szafi Free zabtöretes húsgombóccal
Erdélyi csorbaleves Szafi Free zabköretes húsgombóccal
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 zellergumó (az enyém nagy volt)
- 1-2 db burgonya
- só, bors (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 tk. Szafi Reform tejszínes sajtos poralap (Szafi Reform „tejszínes-sajtos” poralap ITT!)
- 2 tk. szárított lestyán (nekem volt a fagyóban)
- 2 tk. szárított kapor (nekem ez is volt a fagyóban) (Szafi Reform szárított kapor ITT!)
- 2 dl növényi tejszín (zabtejszín ITT!) (kókusztejszín ITT!)
- 30 dkg darált pulyka- vagy csirkemell
- 1 db tojás
- 2 ek. Szafi Reform zabköret (Szafi Free zabköret ITT!)
- 1-2 ek. kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 1 db citrom leve
- 1,8 l víz
Elkészítés:
Egy edényben vizet melegítünk, előfőzzük a zabköretet. Ahogy felforrt várunk 1-2 percet és leszűrjük, félretesszük.
A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk és megpirítjuk a zsiradékon.
Ha ez megvolt, a felét kiszedjük egy tálba és hozzáadjuk a darált húst, a tojást és zabtöretet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Összedolgozzuk, félretesszük.
A leveshez összedaraboljuk a zöldségeket, és hozzáadjuk az edénybe maradt, megpirított vöröshagymához és fokhagymához. Felengedjük kb. 1,5 l vízzel, adunk hozzá sót és borsot ízlés szerint.
10 percig főzzük. Már kellően puhák a zöldségek. Veszünk ki egy kicsit sűríteni “a fehérekből” ,egy kis levet hozzáadunk, összeturmixoljuk. Ehhez adjuk hozzá a Szafi Reform tejszínes-sajtos poralapot és a növényi tejszínt, elkeverjük és visszaöntjük. Ettől kellően be fog sűrűsödni.
Hozzáadjuk a lestyánt és a kaport. Amíg felforr, addig a darált húsból gombócokat készítünk. Evőkanállal mérjük egyformára. Forrás után, hozzáadjuk a leveshez a gombócokat, pillanatok alatt fel fog jönni a tetejére. Még 10 percig főzzük a gombócokkal és kész is.
A citrommal savanyítjuk. A gombócok puhák, a levesnek pedig isteni illata van a lestyántól és a kaportól. Laktató és finom. Húsgombócok nélkül is elkészíthető.
Update (Ti Készítettétek):
Mile-Kovács Erikánál már többször készült:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!