Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Mile-Kovács Erika)
Gluténmentes zabos sajttorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Szafi Reform epres sajttorta vagy cheesecake.
A süti alapjának a következő zabpelyhes keksz receptet választottam: RECEPT ITT!
A sütihez fél adagot használtam fel, a másik feléhez adtam még fahéjat, aszalt szilvát és kekszet készítettem belőle.
A kekszet a recept szerint elkészítettem, fél adagot egy 21 cm átmérőjű formába öntöttem, amikor kész lett kivettem és a következő krémet ráöntöttem, ezzel együtt készre sütöttem.
Laktózmentes sajtkrém hozzávalói:
- 350 g laktózmentes mascarpone
- 2 ek. Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 ek. Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 65 g laktózmentes tejföl
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1/2 db citrom reszelt héja
- 2 db tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban kézi habverővel egyneművé keverjük, majd a kekszes alapra öntjük és 165°C-os sütőben 45 percig sütjük. Miután kihűlt, éjszakára hűtőbe tesszük.”
RECEPT 2.
(A recept készítője: Sebők Gábor)
Gluténmentes zabpelyhes málnás sajttorta
Gluténmentes zabpelyhes málnás sajttorta
„Málnás sajttorta glutén- és laktózmentesen.
Azt hiszem ez az eddigi legjobban sikerült sajttortám lett! Kell azért jó pár alkalom, mire 1-1 desszertnél sikerül kitapasztalnom, hogy mi az amitől még jobb és finomabb lesz. Az biztos, hogy ezek a sajttorták tényleg szuper jó dolgok! Lehet kicsit macerás és hosszas az elkészítése, de szerintem megéri a fáradozást teljesen!
Én most normál cukorral készítettem, de lehet édesítővel is természetesen.
Alap:
- 250 g Szafi Reform zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 120 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 50 g porcukor/por eritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
A durvára darált zabpehelyhez adtam a másik két hozzávalót és alaposan elkevertem, majd egy 22 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába óvatosan belenyomkodtam a masszát. 10 percig 175 fokos sütőben elősütöttem.
Krém:
- 1 kg mascarpone
- 4 db tojás
- 180 g porcukor/por eritrit
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 20 g citromlé
- 150 g fagyasztott málna szétmorzsolva
- pár csepp vanília kivonat
Én géppel dolgoztam el a masszát. Először a mascarponét és 1 db tojást kevertem simára, majd a többi tojást is egyesével hozzáadtam. Utána pedig minden más összetevőt és alaposan elkevertem. A pudingport egy pici hideg vízzel kikeverve adtam hozzá.
A kerek formát középre a rácsra helyeztem, közvetlen alá pedig egy tepsiben kb. 5 dl forró vízet öntöttem és így sütöttem vízgőzben 150 fokon kb. 2 órát alsó-felső sütésen. Nem borítottam be sehol sem a tortát, mert rájöttem, hogy felesleges, ha így sütöm. A sütés viszonylag alacsony hőmérsékletétől szépen egyenletesen fog átsülni és megbarnulni a torta.
Ha kész hagytam szobahőmérsékletűre hűlni. Tetejére házi málnalekvárt helyeztem és friss málnával díszítettem.”
Update (Ti Készítettétek):
Lente Regina fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!