Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Barna Bodor Éva)
Szafi Free vegán fehérjés, szénhidrátcsökkentett lenmagos háromszögek
Szafi Free vegán fehérjés, szénhidrátcsökkentett lenmagos háromszögek
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú bagett lisztkeverék (Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék ITT!)
- 120 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel – Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Free quinoa pehely (Szafi Free quinoa pehely ITT!)
- 30 g Szafi Free barna rizscsíra fehérjepor (Szafi Free natúr barna rizscsíra-fehérjepor ITT!)
- 4 g instant élesztő (instant élesztő ITT!)
- 5 g Szafi Reform Himalája só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 20 g lenmag
- 110 g Joya natúr kókuszjoghurt
- 330 g langyos víz
- 35 g frissen facsart citromlé
- Tetejét lekenni: Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítése:
A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem, majd a kettőt a robotgép dagasztójával alaposan kidolgoztam. Hagytam állni 2️0 percet, ezután lisztezett szilikon lapon átgyúrtam.
Ujjnyi vastagra lapítottam kézzel, majd háromszög alakúra vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, tetejét lekentem kókuszolajjal.
190 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 45 percig sütöttem, rácson hagytam kihűlni.
Kívül ropogós, belül puha, illatos.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Barna Bodor Éva)
Szafi Free szénhidrátcsökkentett, quinoa pelyhes vegán házi kenyér
Szafi Free szénhidrátcsökkentett quinoa pelyhes vegán kenyér
Hozzávalók 500 grammos kenyérhez:
- 100 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú bagett lisztkeverék (Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék ITT!)
- 100 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel – Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Free quinoa pehely (Szafi Free quinoa pehely ITT!)
- 3 g instant élesztő (instant élesztő ITT!)
- 5 g Szafi Reform Himalája só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 125 g rizstejszín\bármilyen növényi tejszín (rizstejszín ITT!)
- 200 g langyos víz
- 30 g frissen facsart citromlé
- Tetejét lekenni: Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem, majd a kettőt a robotgép dagasztójával alaposan kidolgoztam. Hagytam állni 20 percet, ezután lisztezett szilikon lapon átgyúrtam. Kenyér formára igazítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, tetejét lekentem kókuszolajjal és így is hagytam állni 20 percet .
190 fokra előmelegített sütőben alsó felső sütéssel 50 percig sütöttem, majd a sütő rácsra tettem át és még 200 fokon sütöttem további 10 percig,rácson hagytam kihűlni.
Kívül ropogós, belül puha, igazi házi kenyér lett, nekem ez A KENYÉR. Persze, hogy a csücskét megkóstoltam.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!