Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Barna Bodor Éva)
Szafi Free szénhidrátcsökkentett csokis-diós vegán keksz
Szafi Free szénhidrátcsökkentett csokis-diós vegán keksz
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók 42 db 4×4 cm-es kekszhez:
- 100 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék (Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék ITT!)
- 60 g Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 10 g Szafi Reform útifűmaghéj (Szafi Reform útifűmaghéj ITT!)
- 80 g darált dió
- 30 g Sambirano gold étcsoki apróra vágva
- 15 g Szafi Free ötszörös édesítő (Szafi Free ötszörös erejű kókuszvirágcukor ITT!)
- 1 mk. foszfátmentes sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT!)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 70 g Joya natúr kókuszjoghurt
- 20 g Koko kókusz margarin
- 100 g langyos víz
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem, majd a kettőt összegyúrtam. Hűtőben hagytam állni 1 órát.
Ezután átgyúrtam, majd 24×28 cm-es téglalap alakúra nyújtottam, amit 4×4 cm-es négyzetekre vágtam fel. Villával megszurkáltam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. 180 fokon alsó felső sütéssel 30 percig sütöttem, rácson hagytam kihűlni.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Barna Bodor Éva)
Gluténmentes quinoa pelyhes zabkeksz
Gluténmentes quinoa pelyhes zabkeksz
„Hozzávalók 10 db kb. 6 cm átmérőjű kekszhez
(1 db súlya kisülve 20 g):
- 50 g Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
- 40 g Szafi Reform gluténmentes zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 40 g Szafi Free quinoa pehely (Szafi Free gluténmentes quinoa pehely ITT!)
- 20 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 4 g Szafi Reform négyszeres erejű édesítő (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!)
- Csipet Szafi Reform Himalája só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 tk. foszfátmentes sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT!)
- 100 g kesu natúr joghurt
- 60 g Brazíldió növényi ital
- Plusz a tetejére belga csokoládé pasztilla
Elkészítés:
A hozzávalókat összekevertem, hagytam állni, amíg a sütőt előmelegítettem és kibéleltem a tepsit sütőpapírral. Ezután kanállal egyforma adagokat tettem a tepsibe, majd kicsit lelapítottan, mindegyik tetejére tettem 1 csoki pasztillát és ment a sütőbe.
190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem alsó-felső sütéssel.
Ezután feljebb vettem 200 fokra és addig sütöttem tovább, amíg világos barna lett. Aztán rácson hagytam kihűlni. Nagyon finom, ropogós kekszek lettek.
Tipp:
A kesu natúr joghurt helyettesíthető bármilyen növényi joghurttal, kókusz krémmel. Tetszés szerint lehet aszalt gyümölcsöt, magokat (dió, mandula, mogyoró, kesudió) durvára vágva beletenni.
*************
Szafi Free gluténmentes zabpelyhes kekszet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free ropogós zabpelyhes csokis kekszet így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!