Mézeskalács ízű kávés szelet
Bámulatosan finom karácsonyi süti Szafitól! Instagram oldalán osztotta meg ezt a csodás receptet és fotót: https://www.instagram.com/szafi_fitt/
Tészta hozzávalói:
- 225 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 45 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- 36 g Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor (Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 10 g porkávé
- 15 g kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 30 g citromlé
- 180 g kézmeleg víz
- + 8 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Töltelék hozzávalói:
- 200 g bármilyen zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
- 40 g Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor (hacsak nem kekszmorzsa) (Szafi Free ötszörös erősségű kókuszvirágcukor ITT!)
- 4 g agar agar por (agar agar por ITT!)
- 5 g mézeskalács fűszerkeverék (Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék ITT!)
- 550 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
Először készítsük el a tölteléket:
Keverjük össze az agar agar port az édesítővel, majd öntsük a mandulaitalba.
Forraljuk fel, és közepes hőfokon, állandó kevergetés közben főzzük 2 percig.
Ezután vegyük le az edényt a tűzhelyről, adjuk hozzá a morzsát, a fűszerkeveréket, és keverjük csomómentesre.
Felhasználásig hagyjuk hűlni.
Tészta elkészítése:
A száraz és nedves hozzávalókat külön-külön mérjük ki, majd a két részt öntsük össze, villával alaposan keverjük el, és pihentessük 20 percig.
Ezután lisztes felületen lágyan gyúrjuk át, osszuk 3 egyenlő súlyú darabra és gyúrjunk kis gombócokat belőlük.
Sütőpapíron (így könnyen, a tészta szakadása nélkül, a papírral együtt át tudjuk emelni a tepsire) nyújtsunk belőlük 25×18 cm nagyságú lapokat.
Egyszerre 2 lap fért nekem a tepsire.
Sütés:
170 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 13 perc.
A tészta nem fog megkeményedni, puha marad a sütés után, ezért a sütőpapírral együtt vegyük ki a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
Harmadoljuk a tölteléket és töltsük meg a lapokat. A felső tésztára is simítsunk egy adagot.
Pár órára, de jobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
1 – 2 óra múlva vonjuk be olvasztott csokival, és szórjuk meg, pirított, darabolt mogyoróval.
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free vegán mézeskalács ízű szelet
Nyitrayné Bakos Annamária újabb fotója:
Szafi Free vegán mézeskalács ízű kávés szelet
Nagy Anna is elkészítette:
Szafi Free vegán mézeskalács ízű szelet
Zsuzsanna is elkészítette:
Szafi Free vegán mézeskalács ízű szelet
„Atyavilág, hogy ez a süti mennyire nagyon nagyon finom.. tavaly nem jutottam el az elkészítésig! Na de idén, azt hiszem ebből tuti készülni fog a karácsonyra is!”- írta fotójához Serfel Tímea
Szafi Free gluténmentes mézeskalács ízű szelet
Kovács Szandra is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes mézeskalács ízű szelet
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!