Szafi Free vegán zöldséges serpenyős lepény
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free vegán zöldséges serpenyős lepény
Tészta hozzávalói:
- 100 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverék ITT!)
- 15 g Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 1 g vöröshagyma granulátum (Szafi Reform vöröshagyma granulátum ITT!)
- késhegynyi fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 160 g langyos víz
Szafi Free vegán zöldséges serpenyős lepény
Feltét hozzávalói:
- 40 g növényi joghurt
- 15 g Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g. folyékony füst (folyékony füst ITT!)
- 54 g párolt vöröshagyma
- 3 db koktélparadicsom negyedelve (53 g)
- 1/3 csípős paprika, vékonyra szeletelve (19 g)
- 21 g vékonyra szeletelt kápia paprika
A zöldségek kivételével keverjük össze a hozzávalókat.
Készítsük elő felhasználásra a zöldségeket.
A tésztához külön edényben mérjük ki a folyékony és száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
Öntsük a masszát egy 21 cm széles (alsó – belső méret), sütőpapírral bélelt serpenyőbe és simítsuk egyenletesre a tetejét.
Fedjük le, majd indukciós tűzhely 4 – es fokozatán (a 9 – ből) 10 percig süssük.
Ezután kenjük rá a joghurtos krémet, majd rakjuk rá a zöldségeket.
Ismét fedjük le és további 15 percig süssük.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!