Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Sebők Gábor)
Sütés nélküli vegán Bounty ízű torta
Sütés nélküli vegán Bounty ízű torta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Alap hozzávalói és elkészítése:
- 6 szem Szafi Free Medjool datolya (Szafi Free medjool datolya ITT!)
- 60 g zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 20 g kókuszreszelék (Szafi Reform kókuszreszelék ITT!)
A datolyákat kimagoztam és beáztattam 10-15 percre csapból engedett forró vízbe. Ezután a másik két összetevővel együtt robotgépben összedaráltam őket, míg egy szép egynemű masszát nem kaptam, amit könnyen lehetett formázni. Ezt a masszát egy kisebb (18 cm átmérőjű) sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodtam.
“Bounty” réteg:
- 80 g Szafi Free hántolt köles (Szafi Free köles ITT!)
- 50 g langyos kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 50 g langyos kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- 50 g eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- pár csepp vanília kivonat
- 80 g Szafi Reform kókuszos desszert krémalappor (Szafi Reform kókuszos desszert krémalap ITT!)
A kimért kölest párszor átmostam, majd négyszeres mennyiségű vízben puhára főztem. A megfőtt kölest a kókuszos krémalap kivételével a többi hozzávalóval robotgépben pépesítettem. A legvégén adtam hozzá a kókuszos krémalapport és gyorsan elkevertem (ezt már lehet akár kézi habverővel vagy fakanállal is). Majd a kész krémet a datolyás-zabpelyhes alapra kentem.
A tetejét pedig egy egész üveg Szafi Reform Mogyorókrémmel (Szafi Reform mogyorókrém ITT!) koronáztam meg (ami lehet picit sok lett, így elég csak az üveg fele is rá). Pár óráig hűtőben tároljuk és utána fogyaszthatjuk is!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Én étcsokoládé kokuazolaj keveréket tettem rá, illetve nekem picit több édesítővel finomabb volt a krém 🙂