Gluténmentes vegán csokis-lekváros zabszelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes vegán csokis-lekváros zabszelet
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 75 g Szafi Reform gluténmentes zabpehely (Szafi Reform gluténmentes zabpehely ITT!)
- 15 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ITT!)
- 15 g zsírszegény kakaópor (Szafi Reform zsírszegény kakaópor ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 175 g Alpro mandulaital (mandulaital ITT!)
- 65 g Szafi Free feketeribizli-szőlőlekvár a rétegezéshez (Szafi Free feketeribizli-szőlőlekvár ITT!)
- + 80 g Paleo csokoládé 2 ek. kókuszolajban (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) felolvasztva, a bevonáshoz (nem kellett mind)
- + 8 g aprított, pirított mogyoró
Elkészítés:
A kakaópor kivételével keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük rá a tejpótlót, és közepes hőfokon, állandó kevergetés közben, kb. 3 percig főzzük.
Ha már jó sűrű, adjuk hozzá a kakaóport és alaposan dolgozzuk a masszába.
Ezután hűtsük ki.
Osszuk el a pépet 8 egyenlő súlyú darabra.
Nedves kézzel lapítsunk 4 darabot fagyiformába, majd tegyünk rá 1 púpos tk. lekvárt, végül fedjük le egy másik formára igazított masszadarabbal.
Ha mind a 4-et betöltöttük, tegyük fagyasztóba legalább 1 órára, majd vonjuk be a csokival és szórjuk rá a darabos mogyorót.
(Én az olvasztott csokit egy magas, vékony pohárba öntöttem, és így merítettem meg a szeleteket.)
Válasszatok masszívabb lekvárt, mert harapáskor kifolyik.
Gluténmentes vegán csokis-lekváros zabszelet
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!