Epres-diós kevert szelet Szafi Free lángos lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Epres-diós kevert szelet Szafi Free lángos lisztkeverékből
Hozzávalók:
- 240 g Szafi Free lángos lisztkeverék (Szafi Free lángos lisztkeverék ITT!)
- 120 g szárazon pirított, őrölt dió
- 120 g kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 50 g frissen csavart citromlé
- 120 g kókuszjoghurt
- 190 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
- + 87 g sűrű eperlekvár
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a diót.
Oldjuk fel a sót, az édesítőt, a szódabikarbónát a nedves hozzávalókban, majd öntsük hozzá a lisztet.
Kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre és öntsük a masszát egy 23,5×19 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe.
Vizes kanállal simítsuk egyenletesre a tetejét.
Tegyük tortanyomó zsákba a lekvárt, és átlósan, sűrűn nyomjunk vékony csíkokat a tészta tetejére.
Pihentessük, míg sütő melegszik.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 45 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!