Szafi Free vegán briós
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Hozzávalók 5 darabhoz:
- 165 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 85 g Szafi Free kölesliszt (Szafi Free kölesliszt ITT!)
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!) vagy 1,5 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 1 g vanília paszta
- 25 g flakonos citromlé
- 40 g folyékony KOKO vegán margarin
- 260 g kézmeleg víz
- + 5 g bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz
Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket a citromhéjjal.
Oldjuk fel a sót, az élesztőt ( vagy szódabikarbónát ),és az édesítőt a folyékony hozzávalókban, majd öntsük őket egybe és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Lefedve pihentessük 10 percig.
Ezután, a pihentetett tésztát, enyhén lisztes munkafelületen dolgozzuk át, és osszuk 5 egyenlő súlyú darabra.
Sodorjunk belőlük 36 cm hosszú rudat, majd hajtsuk briós formára.
Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire, és pihentessük, míg a sütő melegszik. (Minimum 15 perc.)
Mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le őket az olajjal.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc.
Az 5 db briós súlya 524 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 210 Kcal
- Fehérje: 5 g
- Zsír: 4,7 g
- Szénhidrát: 33 g
100 grammban:
- Energia: 201 Kcal
- Fehérje: 4,8 g
- Zsír: 4,5 g
- Szénhidrát: 31,5 g
Szafi Free vegán fonott kalács
Szafi Free vegán fonott kalács
Hozzávalók:
- 165 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel – Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!)
- 85 g Szafi Free kölesliszt (Szafi Free kölesliszt ITT!)
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 4 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 4 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 20 g paleo olaj (paleo olaj ITT!)
- 280 g langyos víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 2 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz
Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket a citromhéjjal.
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, az édesítőt és az élesztőt, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal dolgozzuk, míg összeáll.
Ezután borítsuk a tésztát enyhén lisztes munkafelületre és dolgozzuk át.
Osszuk 6 egyenlő súlyú darabra, majd formázzunk belőlük kis gombócokat.
A 6 gombócot sodorjuk 32 cm hosszúra úgy, hogy a két vége felé vékonyodjon a tészta, majd fomuk össze.
Tegyük sütőpapírral fedett tepsire, és pihentessük, míg a sütő melegszik.
Mielőtt a sütőbe rakjuk, fújjuk le olajjal. (Ezt a sütés félidejében ismételjük meg.)
Sütés:
190 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 50 perc. (Erősebb sütőben 45 is elegendő lehet.)
A kalács súlya 473 g.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!