Sütés nélküli vegán meggyes szelet
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Sütés nélküli vegán meggyes szelet
Hozzávalók az alaphoz:
- 100 g Szafi Free univerzális lisztből készült kalácsmorzsa (pl.: Szafi Free univerzális lisztből készült kalács RECEPT ITT!)
- 150 g forró Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
Öntsük a forró mandulatejet a morzsára és fakanállal keverjük össze.
Hűtsük ki, majd egyenletesen terítsük el és nyomjuk egy 15 cm-es, frissen tartó fóliával bélelt, kapcsos formába.
Felhasználásig tegyük a hűtőbe.
Meggyes réteg hozzávalói:
- 300 g fagyasztott meggy ( nem kiolvasztva )
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 1 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 2 g vanília paszta
- 1/2 kk. mézesfűszer keverék (Szafi Reform mézessütemény fűszerkeverék ITT!)
- 110 g Szafi Free köles (Szafi Free köles ITT!)
- 430 g víz
Alaposan mossuk át a kölest, majd öntsük rá a vizet és tegyük bele a meggyet, a sót, az édesítőt.
Forraljuk fel, és alacsony hőfokon, lefedve főzzük kb. 30-35 percig.
Eleinte ritkán, később, ahogy sűrűsödik, gyakran keverjük át.
Akkor van kész, ha sűrű, krémszerű a massza, a fakanálon marad, nem csúszik le róla.
Ezután hűtsük ki.
Végül keverjük bele a vaníliát, a citromhéjat és a mézesfűszert.
Ha kihűlt mindkét alapanyag, simítsuk a krémet morzsás alapra, és fedjük azt le frissen tartó fóliával. (Tehát nem a formát kell letakarni, hanem a krémet tetejét.)
Egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
Másnap vegyük ki a formából, díszítsük felvert kókusztejszínnel és meggyel.
Sütés nélküli vegán meggyes szelet
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!