Szafi Free gluténmentes zserbó tekercs
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes zserbó tekercs
Hozzávalók 2 rúd tésztájához :
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Reform poreritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 25 g flakonos citromlé
- 100 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 130 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrostliszt ITT!)
Töltelék hozzávalói (2 rúdhoz):
- 160 g őrölt, szárazon pirított dió
- 35 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 160 g sütésálló szilvalekvár (ebben házi készítésű)
Csokimázhoz:
- 100 g paleo csokoládé (paleo csoki ITT!) 10 g paleo olajjal olvasztva (paleo olaj ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán zserbó tekercs
Elkészítés:
Oldjuk fel a nedves hozzávalókban a sót, a szódabikarbónát és az édesítőt, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Lefedve 10 percig pihentessük.
Ez idő alatt keverjük össze a töltelékhez a diót, a citromhéjat és az édesítőt.
Ha letelt a pihentetésre szánt idő, enyhén lisztes munkafelületen dolgozzuk át a tésztát, majd osszuk 2 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk mindkettőből 22×20 cm-es lapot.
Egyenletesen kenjük a lapokra a lekvárt és szórjuk rá a diós keveréket is.
Hajtsunk a töltelékre 1 cm-t a széléből, majd minél szorosabban tekerjük fel őket.
Tegyük a rudakat sütőpapírral fedett tepsire, szívószállal szúrjuk át néhány helyen a tetejüket, és pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc.
Hűtsük ki a rudakat, majd vonjuk be az olvasztott csokival.
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Évi pisztáciás-gesztenyés töltelékkel készítette, ezt írta: „Igazi villogós süti, mutatós, finom, ünnepi, és még egyszerű is.”
TÉSZTA (2 rúd):
- 130 g langyos víz
- 100 g kókusztejszín (kókusztejszín ITT!)
- 25 g citromlé
- 12 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
- 3 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális liszt (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
A fenti sorrendben kevertem össze a tésztát, 10 perc pihi után 2 részre osztottam. Alálisztezett felületen mindkettőből 25x30cm-es téglalapot nyújtottam. A tölteléket bevizezett spatulával eloszlattam a téglalapokon. Rövidebb felüktől szorosan feltekertem, tetejüket megszurkodtam, lefújtam kókuszolajspray-vel, és 180 fokon, légkeveréssel 30 percig sütöttem őket.
TÖLTELÉK:
- 100 g darált pisztácia
- 200 g Szafi Free kajszilekvár (Szafi Free kajszibarack-szőlő lekvár ITT!)
- 15 g datolyaszirup
- 50 g Szafi Reform gesztenyeliszt (Szafi Reform gesztenyeliszt ITT!)
- pici rumaroma (rumaroma ITT!)
Összekevertem és kész.
MÁZ:
- 40 g langyos, folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 40 g Szafi Free karobos-fahéjas italpor (Szafi Free instant karobos-fahéjas italpor ITT!)
- nagy csipet édesítő
Összekevertem, nem kell főzni. Elkentem a tekercseken, majd hűtőbe csusszantottam kb. 1 órára. Szépen rádermedt.
Szafi Free gluténmentes pisztáciás-gesztenyés zserbótekercs
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!