Gluténmentes padlizsános lekváros papucs
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Gluténmentes padlizsános lekváros papucs
Napokig puha, szaftos a tésztája a padlizsántól. (Olyan íze van, mintha burgonya lenne benne.)
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 75 g sült padlizsán
- 190 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 6 ek szilvalekvár
- + 1 g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz
Gluténmentes padlizsános lekváros papucs
Elkészítés:
Oldjuk fel a vízben a sót és az élesztőt, tegyük bele a pürésített padlizsánt, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg a besűrűsödik.
Lefedve pihentessük 10 percig.
A pihentetési idő letelte után, enyhén lisztes felületen dolgozzuk át a tésztát, majd nyújtsunk belőle egy kb. 1/2 cm vastag lapot.
Vágjuk 6 egyenlő nagyságú részre. (Nálam 12×12 cm-es lett.)
Tegyünk minden kis lap közepére 1 ek. lekvárt, majd hajtsuk egymásra a két csúcsát.
Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire, és pihentessük 15 perig.
Ezután fújjuk le a tetejüket az olajjal.
Sütés:
Tegyük a hideg sütőbe a tepsit.
Állítsuk a hőmérsékletet 180 fokra, alsó-felső programon, és süssük 30 percig.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!