Szafi Free gluténmentes lecsós stangli
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes lecsós stangli
Tészta hozzávalói:
- 200 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 4 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 20 g flakonos citromlé
- 220 g kézmeleg víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 1 g olivaolaj spray a sütés előtti fújáshoz
Töltelék hozzávalói:
- 250 g cukkinis lecsó
- 65 g kókuszjoghurtban elkevert késhegynyi fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 30 g reszelt vegán „sajt”
Szafi Free gluténmentes lecsós stangli
Tészta elkészítése:
Oldjuk fel a sót és az élesztőt a nedves hozzávalókban, majd öntsük hozzá a lisztet és fakanállal keverjük, míg besűrűsödik.
Lefedve pihentessük 10 percig.
A pihentetésre szánt idő letelte után, enyhén lisztes munkafelületen dolgozzuk át a tésztát, és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Nyújtsunk mindegyikből 30 cm. hosszú és 9 cm széles lapot.
Ezután kb. 1 cm-t hajtsunk vissza széléből. (Így lesz egy kis pereme és a tölteléket bent tartja.)
Kenjük le középen (a mélyedésben) a joghurttal, osszuk el benne a lecsót, végül szórjuk rá a sajtot.
Pihentessük, míg a sütő melegszik, majd mielőtt a sütőbe rakjuk fújjuk a tetejüket az olajjal.
Sütés:
200 fokra melegített sütőben, alsó-felső programon 40 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!